Spectacole cu sala plină ale balerinilor patinatori ruşi la Cluj FOTO

Spectacole cu sala plină ale balerinilor patinatori ruşi la Cluj FOTO
Aproape 2.000 de persoane au participat ieri la Cluj la cele două reprezentaţii pe gheaţă cu “Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Protagoniştii spectacolului au fost componenţii Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, cea mai cunoscută instituţie cu acest specific din lume.

Reprezentaţia a impresionat prin coloritul variat şi maiestuos, prin eleganţa interpretărilor, specifice celebrului balet rus. Clujenii au avut ocazia să urmărească pe viu, foarte mulţi în premieră, un spectacol în care balerinii dansează pe patine.

Reprezentaţia de la ora 21:00 a fost presărată şi cu mici incidente: o căzătură a interpretului principal şi momentul când o mască i-a rămas prinsă de perucă unuia din balerini. Scena de gheaţă, montată cu o zi înaintea spectacolelor, a fost amplastă însă în partea din spate a scenei (după fosa în care stau în mod obişnuit membrii Orchestrei) Operei clujene, vizibilitatea fiind astfel mai redusă.

Pe acordurile "dansului rusesc" din "Spărgătorul de nuci" balerinii patinatori au defilat pentru aplauzele finale, totuşi nu foarte entuziaste. La cele două reprezentaţii ale Baletului pe Gheaţă organizate ieri la Cluj, de la ora 18:00, respectiv 21:00, sala a fost plină, capacitatea ei fiind de peste 900 de locuri. Unele persoane au asistat în picioare la spectacol.

 

Etichete
Comenteaza