Comedia despre pandemie care nu trebuie ratată. Râzi în hohote de la primele minute

Comedia despre pandemie care nu trebuie ratată. Râzi în hohote de la primele minute
| Foto: captura Netflix

Dacă nu aţi văzut filmul "Strada Umanităţii nr. 8", nu îl rataţi zilele acestea. Încă mai apare pe Netflix şi vă oferă porţia de râs pe care v-aţi dorit-o de aproape doi ani, dacă nu de şi mai mult timp.

Filmul este de fapt o comedie puţin spus savuroasă despre ceea ce se doreşte a fi o parodie la adresa pandemiei. Însă din primele minute sigur te regăseşti în unul sau mai multe din personajele care arată absurdul, penibilul, ipohondria, isteria şi chiar paranoia pe care le-am gustst de când a început pandemia de COVID-19.

Multe dintre personajele filmului reflectă reacţiile celor de lângă noi, fie prieteni, familie, colegi de muncă sau ale celor pe care i-am auzit pe la TV, sau cărora le-am citit postările. Iar oamenii aceştia sunt toţi la un loc. 

"Strada Umanitatii nr. 8" cu titlul original "Huit Rue de l'Humanite", în engleză "Stuck Together", chiar te face să râzi în hohote de la primele minute şi da, dacă eşti sensibil, la final poate îţi scapă şi câteva lacrimi, dar fimul acesta chiar merită văzut. 

Nu cădeţi în capcana de a-l pune deoparte pentru că e franţuzesc deoarece nu ştiţi ce pierdeţi. E o comedie cu multe poante care face o radiografie a umanitatii lovite de pandemie, de izolare, de singurătate, de frică, pandemie care a scos la suprafaţă răul ascuns al oamenilor, dar şi binele, pe alocuri. Toate puse laolaltă în oala unui ridicol hilar.

Parisul intră în lockdown în timpul pandemiei, iar locatarii unui bloc sunt nevoiți să se izoleze şi astfel încep cu toţii aventura adaptării la noul mod de viaţă impus de pandemie, dar care aduce la lumină caracterul fiecăruia. Vizionare plăcută!

Şi totul se întâmplă înainte de a se inventa vaccinurile. Dacă regizorul va face o continuare a filmului nici nu ne imaginăm ce poate ieşi de când s-a rupt lumea în două cu apariţia acestora. Nu ne rămâne decât să aşteptăm. 

Comenteaza