Suspans și fantezie în Shadows Shorts la TIFF. Vezi trailerul filmelor din competiţie

Suspans și fantezie în Shadows Shorts la TIFF. Vezi trailerul filmelor din competiţie
Înaintea fiecărui lungmetraj din competiția TIFF 2013 va fi proiectat, ca în fiecare an, un scurtmetraj din secțiunea competitivă Shadows Shorts/ Umbre – Scurtmetraj, al cărei selecționer este Mihai Mitrică.

Pentru prima dată, selecția de 12 scurtmetraje horror și fantasy include și un titlu românesc: The End (r. Marius Roșu). Must-see-uri sunt și Death of a Shadow (r, Tom Van Avermaet), nominalizat anul acesta la Oscarul pentru scurtmetraj, Haunting Charles Manson, regizat de Mick Davis, cel care a filmat în România Modigliani (2004), Zimmer 606 (r. Peter Volkart), distins cu trofeul Melies d'Or pentru cel mai bun scurtmetraj la Sitges, cel mai vechi festival de film fantastic din Europa.

Din prestigioasa selecție de la Sitges vin alte două delicii horror: Fist of Jesus (r. Adrián Cardona, David Muñoz) și Hotel (r. Jose Luis Aleman). Cinefilii vor savura și The Captured Bird (r. Jovanka Vuckovic), un film produs de Guillermo del Toro, despre o fetiță care descoperă într-o hală industrială cinci creaturi stranii gata să iasă în lume. Prin urmare, spune selecționerul Mihai Mitrică: „nici anul acesta nu va fi soare în Shadows Shorts".

Juriul secțiunii Umbre-Scurtmetraj este format Freddy Bozzo, vice-președinte al Festivalului Internațional de Film Fantastic de la Bruxelles, Tomi Malkki, artist grafic, ilustrator și animator finlandez, selecționat la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy cu Save the Rhinoceros (2010), și Danny Lennon, producător și distibuitor de la PHI Group (Quebec, Canada), compania care a produs Danse Macabre și Hope, filme câștigătoare ale Premiului secțiunii Umbre - Scurtmetraj la edițiile anterioare.

 

Etichete
Comenteaza