Sute de metri pătraţi de cărţi la târgul Gaudeamus. Ce promite directorul festivalului VIDEO

Sute de metri pătraţi de cărţi la târgul Gaudeamus. Ce promite directorul festivalului VIDEO
Târgul de carte Gaudeamus, deschis astăzi în piaţa Unirii din centrul Clujului, ar putea deveni internaţional de anul viitor. Promisiunea vine de la directorul festivalului, "care se plimbă cu cărţile după el ca Badea Cârţan", bucuros de rezultatele ediţiei de anul trecut, care a bătut toate recordurile.

Vladimir Epstein  e directorul târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România Actualităţi de 15 ani în mai multe oraşe din ţară. Cu cărţile după el ca badea Cârţan, după cum l-a gratulat preşedintele onorific al festivalului, poetul Ion Mureşan, Epstein a venit azi la Cluj ca să dechidă ediţia din centrul oraşului. Ediţia de anul trecut a fost una a recordurilor - de audienţă, de încasări, de lansări - iar ediţia din acest an e aşteptată să ajungă la aceiaşi parametri, fără să exceleze, însă. Astfel încât Epstein face un anunţ: de ce ediţia de anul viitor n-ar fi una internaţională?

"Fără exagerări, aşa cum suntem primiţi la Cluj nu suntem primiţi nicăieri. Scurt. Aceasta este realitatea", a spus Epstein, adăugând că ediţia de anul trecut a fost una "excepţională". "Nu mă las până nu lansez o provocare, atât colegilor de la Radio Cluj, cât şi autorităţilor locale şi publicului local: ce-ar fi ca târgul Gaudeamus de la Cluj să fie primul târg internaţional din serie; se poate începe lucrul chiar de mâine".

Vezi mai jos declaraţia

La târgul deschis într-un cort din piaţa Unirii găsiţi sute de titluri, multe la promoţii, astfel că puteţi achiziţiona cărţi bune la preţuri modeste, de doar câţiva lei - 3, 5, 10 lei. Iese în evidenţă un volum publicat în condiţii grafice excelente, mare cât un dicţionar,  care costă ... doar 3 lei. De ce? Pentru că titlul anunţă sfârşitul lumii, dar nu în viitor ca multe altele, ci în 2012. E celebra carte "Apocalipsa 2012" scrisă de Lawrence E. Joseph, care anunţă "cutremure devastatoare, tsunami-uri cum nu s-au mai văzut, uragane de categoria a cincea şi încălzire globală" deoarece 2012 e un "moment de cotitură în istoria omenirii".

Vezi imagini de la târg:

Etichete
Comenteaza