Târg de carte fără promoţii, dar cu momente artistice, în Piaţa Mihai Viteazul FOTO

Târg de carte fără promoţii, dar cu momente artistice, în Piaţa Mihai Viteazul FOTO
Caravana de carte BookLand, care parcurge în acest an aproape 20 de oraşe din ţară, poate fi vizitată până pe 9 iunie în Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca.

Oferta include volume dedicate familiei, dar şi beletristică, religie, autoeducaţie, gastronomie, respectiv CD-uri cu muzică. Vizitatorii nu beneficiază, cu unele excepţii, de promoţii, în schimb pot asista la diferite momente artistice.

"Noi venim cu această idee de caravană de carte, nu de târg propriu-zis; mergem prin toată ţara, venim în întâmpinarea oamenilor, în general mergem noi spre ei. De asemenea, editurile ne predau nouă cărţile şi noi asigurăm toate serviciile, de la depozitarea şi transportul cărţilor la postarea la raft. Suntem prezenţi în pieţe, în pasaje pietonale, parcuri; în Bucureşti, de exemplu, am organizat târguri în Parcurile Cişmigiu şi Herăstrău", a explicat Sorin Lucaci, responsabil de marketing al caravanei BookLand.

La Cluj-Napoca târgul poate fi vizitat între 28 mai - 9 iunie în Piaţa Mihai Viteazul. La standuri sunt disponibile volume din domenii variate, de la cele adresate gravidelor la volume de beletristică, religie, cărţi motivaţionale, gastronomie, respectiv CD-uri muzicale, unele dintre ele la preţuri promoţionale.

Cărţile nu beneficiază, decât cu mici excepţii, de reduceri, acestea aplicându-se doar clienţilor fideli, care achiziţionează volume de pe site-ul book-land. Aceştia pot primi invitaţii la spectacole de film, teatru sau muzică, a explicat Lucaci.

Clujenii pot asista în schimb, de-a lungul evenimentului din Piaţa Mihai Viteazul, la diferite momente artistice, ce îi au ca protagonişti pe copii. Târgul care se desfăşoară anul acesta în Piaţa Mihai Viteazul în 2012 a avut loc la mall. "Nu foarte multă lume vine la mall pentru carte, ci pentru haine, mâncare, pentru altceva dar nu pentru carte", a adăugat Lucaci.

Responsabilul de marketing al caravanei a specificat că în Braşov, Cluj şi Timişoara târgul, inaugurat în 2011, s-a bucurat de cel mai mare succes, însă în oraşele mai mici a constatat un interes mai mic pentru cultură şi cărţi. Acesta este motivul pentru care faţă de 2012 caravana va ajunge anul acesta în mai puţine locuri din ţară.

"În 2011 am fost în 10 oraşe, mai mari, în 2012 în 39 de oraşe, mai mari şi mai mici, iar anul acest vom ajunge în 19 oraşe", a precizat Lucaci. Acesta a solicitat o susţinere mai mare pentru carte, din partea autorităţilor. "Se vorbeşte de faptul că lumea nu citeşte, dar câtă lume mediatizează cartea?", s-a întrebat retoric Lucaci, conform căruia în străinătate cărţile se bucură de o promovare mai intensă.

 

 

Comenteaza