Teatru în trafic

Teatru în trafic
Cea de-a 10-a ediţie a TIFF aduce, în premieră, teatrul. Una dintre cele mai spectaculoase reprezentaţii este Autobahn, care va avea loc în şase maşini.

Din distribuţia insolitului spectacol fac parte şi tinerii actori Ioana Blaj şi Paul Ipate, protagonişti ai reclamelor Maximia de la Vodafone. În prima zi de reprezentaţie - luni, 6 iunie - cei doi vor fi prezenţi la o discuţie liberă cu publicul, în cadrul TIFF Lounge, în Piaţa Unirii, de la ora 17:00.

Spaţiul pentru desfăşurarea piesei de teatru este unul neconvenţional: o maşină. "Cel mai haios spectacol va fi «Autobahn» de Neil LaBute. Spectatorii se vor urca în şase maşini, iar pe scaunele din faţă se vor afla doi actori. La un moment dat, spectatorii se vor muta dintr-o maşină în alta", a deconspirat o parte a magiei Miki Branişte, coordonatoarea secţiunii Teatru la TIFF. Spectacolul-eveniment, în regia Mihaelei Sârbu, va avea loc între 6 şi 10 iunie, în parcarea Teatrului Maghiar, de la ora 21:30, iar preţul unui bilet va fi pe măsură: 70 de lei. La fiecare reprezentaţie participă doar 18 spectatori care vor fi plimbaţi prin oraş, deopotrivă martori şi personaje într-o dramă în derulare... în trafic.

"Cei de la TIFF vor să prezinte spectacole care au legătură cu filmul. Sălile vor fi de 90-100 de locuri. Vrem să vedem reacţia publicului cinefil la spectacolele care au legătură cu filmul. Este un experiment şi pentru organizatori", a adăugat Miki Branişte. În perioada 3-12 iunie se vor juca şapte spectacole care vor avea 13 reprezentanţii. Compania de teatru Nomadic Theatrical Company din America va prezenta spectacolul "Polanski, Polanski", actorul principal, Grant Neale, fiind titularul statutului de sosie a celebrului regizor Roman Polanski.

Programul spectacolelor de teatru

3 iunie - Sala Mare a Teatrului Maghiar, ora 19:00 - "9 grade la Paris"
4 iunie - Fabrica Libertatea (str. Gării nr. 21), ora 20:00- "Shoah, supravieţuirea"
6 iunie - Sala Mare a Teatrului Maghiar, ora 20:00 - "Ich Clown"
7 iunie - Sala Studio a Teatrului Maghiar, ora 19:00 - "Roşia Montană, pe linie fizică şi pe linie politică"
10 iunie - Fabrica de Pensule, ora 20:00 - "Flori de Mină"

 

 

Etichete
Comenteaza