Teatrul de Artă Deva aduce un musical şi un spectacol-concert la Cluj, unul după celebra „carte Alcool" a lui Ion Mureşan

Teatrul de Artă Deva aduce un musical şi un spectacol-concert la Cluj, unul după celebra „carte Alcool
Teatrul de Artă Deva va prezenta două spectacole la Cluj, pe 27 şi 28 octombrie. Cel de-al doilea spectacol este regizat de Mihai Măniuţiu, după cunoscuta „carte Alcool" a poetului clujean Ion Mureşan.


">

Ambele reprezentaţii vor avea loc în sala mare a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.

Astfel, pe 26 octombrie, de la ora 19, va putea fi urmărit musicalul „Moartea accidentală a unui anarhist", de Dario Fo, în regia lui Kemal Başar. „<Morte accidentale di un anarchico>, cea mai apreciată lucrare a lui Dario Fo este inspirată de decesul anarhistului Giuseppe Pinelli, survenit la Comisariatul de poliţie din Milano în decembrie 1969, în circumstanţe neclare. Întrebat de ce a ales acest text, regizorul Kemal Bașar spune: <Mă interesează foarte mult ce se întâmplă în jurul meu și din această cauză m-am oprit asupra acestui text care se mulează în totalitate cu ideile mele>", explică reprezentanţii Teatrului de Artă Deva.

Pe 28 octombrie, tot de la ora 19, publicul va putea urmări spectacolul-concert „Deliruri", după texte din „acrtea Alcool" a poetului clujean Ion Mureşan. Regia şi scenografia sunt semnate de Mihai Măniuţiu. Protagonişti vor fi Ada Milea - care semnează şi muzica originală, Bobo Burlăcianu, Vava Ștefănescu - care a coneput şi coregrafia, respectiv Cristian Rigman.

Biletele se pot procura de la agenţia de bilete a Teatrului Naţional clujean, din Piaţa Ştefan cel Mare.

 

Comenteaza