Video TIFF aduce (şi) muzică bună la Cluj. Raiul The Colorist Orchestra & Emiliana Torrini

TIFF aduce (şi) muzică bună la Cluj. Raiul The Colorist Orchestra & Emiliana Torrini

“Acesta este raiul nostru şi vă mulţumim că aţi venit aici, în această seară, ca să-l putem împărţi cu voi”, a spus Emiliana Torrini, la finalul concertului de marţi seara, din cadrul TIFF, care a umplut ochi Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) din Cluj-Napoca.

“Este pentru prima dată când ne aflăm în România, la Cluj, şi nu ştiam la ce să ne aşteptăm. Vor fi 1 sau 50 de oameni prezenţi în sală, ne întrebam înainte de concert, şi uite că am avut parte de o surpriză plăcută”, a mai spus Torrini, una dintre cele mai bune voci feminine ale momentului.

 

Nici publicul nu a fost deloc dezamăgit de prestaţia The Colorist Orchestra & Emiliana Torrini, concertul de o oră şi jumătate fiind răsplătit cu îndelungi ropote de aplauze în picioare şi o rechemare pe scenă.

Nici că se putea altfel dat fiind faptul că, cei 10 artişti de pe scenă şi-au pus tot sufletul, talentul şi energia în piesele interpretate la o varietate de instrumente clasice şi neconvenţionale, munca lor fiind descrisă de publicaţia britanică The Guardian drept o „colecţie vibrantă şi colorată de fuziuni ale clasicului şi contemporanului“. Fără a mai menţiona vocea angelică a Emilianei, adesea confundată cu cea a lui Bjork.

 

Se pare că muzicienii au plecat impresionaţi de Cluj. Dacă la începutul serii Emiliana Torrini mărturisea că una din bunele ei prietene este româncă, din Transilvania, şi că rar i-a fost dat să vadă o persoană mai mândră de ţara, postările lor de pe reţelele de socializare postconcert confirmă faptul că au fost primiţi cu căldură, de oameni extrem de prietenoşi. “Playing in the beautiful city Cluj-Napoca, Romania at Transilvania Film” (Emiliana Torrini). “Such a wonderful night at Romania with Emiliana Torrini , TCO and the beautiful people of Cluj” ( The Colorist Orchestra).

Emiliana Torrini este o artistă de origine islandeză a cărei voce e adesea confundată cu Bjork. A cântat piese din coloana sonoră a unor filme ca "The Lord of the Rings" (2002, r. Peter Jackson), "Men, Women & Children" (2014, r. Jason Reitman) sau "Tenderness" (2009, r. John Polson). E şi una dintre vocile preferate ale trupei The Colorist Orchestra (Belgia), fondată în 2013, şi care îmbină muzica pop cu cea clasică.

Comenteaza