TIFF caută părinţi şi bunici pentru voluntariat

TIFF caută părinţi şi bunici pentru voluntariat
Pentru prima dată în istoria festivalului vor fi admise în rândul celor 400 de voluntari şi “persoane trecute de vârsta adolescenţei”.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) îşi deschide porţile pentru doritorii de voluntariat de orice vârstă pentru că 2012 este Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii. "Părinţii şi mai ales bunicii tinerilor cinefili sunt aşteptaţi în echipa celui mai mare festival internaţional de film din România", au anunţat oficialii TIFF într-un comunicat de presă.

Sub sloganul "Never too old to... be young at heart/Niciodată nu e prea târziu să... ne păstrăm spiritul tânăr", anul acesta vor fi organizate activităţi în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum şi în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. TIFF se alătură astfel iniţiativei şi-i invită "pe cei cu experienţă şi ani de muncă în spate să savureze, cot la cot cu cei tineri, viaţa frumoasă şi agitată a unui eveniment de anvergură precum TIFF-ul".

Anul TIFF 2011 a avut 400 de voluntari, în cadrul a 10 departamente (guest, ticketing, presă şi comunicare, promovare, subtitrare, tehnic, info point, logistic, acreditări, evenimente speciale). Voluntarii au acces la filme, concerte, lansări şi petreceri şi prilejul de a întâlni actori şi regizori faimoşi. Cei interesaţi pot completa formularele de înscriere pentru voluntariat, disponibil pe site-ul festivalului.

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc în perioada 1-10 iunie la Cluj-Napoca şi între 13 şi 17 iunie la Sibiu. Între noutăţile anunţate pentru această ediţie se numără proiectul Festivalul de Film "TIFF Horror & Fantasy" de la Biertan, programat pentru perioada 15-19 august. A mai fost anunţat juriul Concursului Naţional de Scenarii şi al Concursului Naţional de Scenarii pentru secţiunea de scurt şi lungmetraj.
Personalitatea omagiată la TIFF 2012 va fi Stanley Kubrick. Toate filmele regizate de acesta vor fi proiectate la Cluj-Napoca, în cadrul secţiunii 100%, inaugurată în 2011 cu operele complete ale lui Lucian Pintilie şi Pierre Étaix.

Cinefilii vor putea urmări "Portocala mecanică" într-o copie restaurată, în cadrul unei proiecţii speciale, în prezenţa Christianei Kubrick, soţia regizorului, a lui Michel Ciment, critic de film şi preşedinte onorific al FIPRESCI. De asemenea, a fost anunţată o prezentare dedicată proiectului care nu a devenit niciodată film, Napoleon, lungmetrajul epopeic imaginat de acesta la finalul anilor 1960, ale cărui filmări urmau să aibă loc şi în România. "Filmele semnate de Stanley Kubrick vor fi proiectate la Cluj-Napoca din copii de o calitate tehnică foarte bună, aduse direct de la studiourile Warner Bros", au precizat oficialii TIFF.

 

 

Comenteaza