TIFF îşi desemnează câştigătorii

TIFF îşi desemnează câştigătorii
Vedetele momentului şi invitaţii speciali vor păşi astă seară pe covorul roşu al Galei de decernare a premiilor celei de-a 10-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Ediţia aniversară se închide oficial astăzi, chiar dacă maratonul de filme va continua şi duminică. Timp de o săptămână juriul a deliberat, urmând să anunţe cele mai aşteptate verdicte pentru filmul anului, cea mai bună regie şi cel mai bun actor într-un film selectat la TIFF 2011.

Gala de închidere începe la ora 20:30, iar covorul roşu va fi inundat de vedete, invitaţi şi oficialităţi. Ziuadecj.ro va transmite online în timp real ceremonia, iar în ediţia tipărită de luni, 13 iunie, veţi putea urmări un amplu fotoreportaj din cadrul evenimentului desfăşurat în sala mare a Teatrului Naţional, precum şi ultimele informaţii ale festivalului din acest an. Filmul care va marca încheierea TIFF 2011 este "Life in A Day/O zi din viaţă", care va rula duminică, de la ora 20:30, la cinema Florin Piersic. Filmul este "un eveniment istoric şi global": primul film creat de oameni obişnuiţi pentru a documenta o singură zi pe pământ.

"Este o capsulă a timpului unică, ea spunând generaţiilor viitoare cum a fost să fii în viaţă pe 24 iulie 2010. În acea zi oameni de pe tot globul au filmat un moment al vieţii lor şi peste 80.000 de clipuri au fost postate pe YouTube. Regizorul laureat al premiului Oscar, Kevin Macdonald, şi producătorul Ridley Scott au făcut echipă pentru a spune o poveste cât se poate de emoţionantă, bazată exclusiv pe imaginile primite. Pe 27 ianuarie 2011 filmul montat a putut fi văzut live pe YouTube, simultan cu premiera sa mondială de la festivalul de la Sundance", spun organizatorii.

Premiile TIFF

Trofeul Transilvania - 15.000 euro
Premiul pentru cea mai bună regie - 5.000 euro, oferit de CNC
Premiul special al juriului - 1.500 euro
Premiul pentru cea mai bună interpretare - 1.000 euro
Premiul pentru cel mai bun scenariu - 1.500 euro
Premiul pentru cea mai bună imagine - 5.000 euro
Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea lung metraj - 2.000 euro oferit de ICR
Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea scurt metraj - 1.500 euro
Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj - 3.000 dolari
Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj - 1.500 dolari
Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar - 2.000 dolari
Premiul FIPRESCI - oferit de Asociaţia Presei Străine de Film
Premiul Publicului
Premiul de excelenţă - oferit lui Lucian Pintilie
Premiul pentru întreaga carieră - oferit lui George Motoi
Premiul pentru întreaga carieră oferit unei personalităţi din cinematografia europeană - oferit lui Michael York şi Michele Placido
Premiul special pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale - oferit actriţei Jacqueline Bisset
Premiul special al celei de-a X-a ediţii TIFF - acordat lui Marin Karmitz şi Oleg Mutu
Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru debut, Premiul pentru Cel mai Bun Scurt Metraj din secţiunea Umbre, Premiul Let's Go Digital!, pentru cel mai bun film realizat în cadrul LGD!, Premiul Competiţiei Locale, Menţiune Specială în cadrul Competiţiei Locale - oferită de Fabrica de Pensule.

 

 

Etichete
Comenteaza