TIFF lansează propriul "Netflix". Cât te costă să vezi online filmele festivalului clujean

La cea de-a 18-a ediție, Festivalul Internațional de Film Transilvania lansează prima platformă de streaming ce continuă online experiența de festival: TIFF Unlimited - produs unic atât în România, cât și în rândul festivalurilor din Europa Centrală și de Est.

TIFF Unlimited, proiect de anvergură care completează lista inițiativelor propuse anual pentru promovarea cinematografiei românești și internaționale, este o platformă de streaming (VoD) care permite abonaților accesul la filme din selecția festivalului, precum și filme de autor, independente sau premiate, indisponibile pe alte canale. Din 6 iunie, pe unlimited.tiff.ro, cinefilii vor putea viziona filme din selecția TIFF 2019, selecții din anii anteriori, precum și filme premiate din portofoliul companiilor de distribuție din România.

"Cu cinci ani în urmă, am fost întrebat de un jurnalist local care va fi viitorul festivalului și i-am răspuns că sunt foarte preocupat de adăugarea unei extensii online festivalului. Am simțit, încă de atunci, că pe lângă proiecții și experiența socială pe care o oferă festivalul, avem de multe ori momente, după ce festivalul ia sfârșit, în care primim multe solicitări de la oameni care nu au ajuns la unul sau mai multe dintre filmele proiectate la TIFF, sau care vor să revadă unul dintre filme, dar nu le puteu găsi pe nicio platformă online.

Am realizat că noi, în România, avem această problemă: filmele bune dispar după ce festivalul se termină. M-am gândit cu colegii că acum ori niciodată putem reconstrui activitățile festivalului, putem oferi oportunitatea cinefililor și publicului larg să poată vedea filmele de la TIFF și nu numai, de-al lungul întregului an, chiar la ei acasă. De asemenea, ei pot accesa conținut bonus, filmări din timpul festivalului, masterclass-uri sau interviuri cu maeștri din cinematografie, prezenți de-al lungul anilor la TIFF", a declarat președintele TIFF, Tudor Giurgiu, la lansarea platformei. 

„The festival must go on. Anytime. Online” este mesajul TIFF Unlimited, care marchează un nou nivel de responsabilitate asumat de organizatori în promisiunea de a aduce filmele TIFF în fața cât mai multor spectatori, oferindu-le acces, oricând și oriunde, doar pe teritoriul României, la filme din toată lumea, de pe mai multe device-uri.

Abonamente TIFF Unlimited

Prețul unui abonament lunar la serviciul TIFF Unlimited este de 5 Euro + TVA/lună. Până pe 9 iunie, utilizatorii pot opta pentru unul dintre abonamentele disponibile la un preț promoțional - 10 Euro (3 luni), 25 Euro (6 luni), 50 Euro (1 an). Toți abonații TIFF Unlimited vor beneficia de gratuitate timp de o săptămână, după ce și-au făcut un cont pe site-ul unlimited.tiff.ro. În plus, orice abonament activat, dintre cele trei scoase la ofertă, oferă acces gratuit timp de o lună la  toate filmele de pe platformă, începând din 6 iunie. Din 10 iunie, costul abonamentelor se va modifica astfel: 17 Euro (3 luni), 35 Euro (6 luni), 65 Euro (1 an).

TIFF Unlimited oferă accesul la un catalog de titluri unanim apreciate, filme reper pentru cinematograful de artă al ultimului deceniu, premiate sau prezentate în marile festivaluri internaționale: Melancholia (r. Lars von Trier), Son of Saul (László Nemes), Marshland (r. Alberto Rodríguez), The Tribe (r. Miroslav Slaboshpitsky), A Separation (r. Asghar Farhadi), Blue is The Warmest Color (r. Abdellatif Kechiche), Holy Motors (r. Leos Carax), Nymphomaniac: vol. 1 și Nymphomaniac: vol. 2 (r. Lars von Trier), Wild Tales (r. Damián Szifron), Enter The Void (r. Gaspar Noé), All These Sleepless Nights (r. Michal Marczak), Rams (r. Grímur Hákonarson), Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete), Despre oameni și melci (r. Tudor Giurgiu) și Câinele japonez (r. Tudor Cristian Jurgiu).

Pentru cei care nu reușesc să ajungă la TIFF, platforma include și câteva titluri de ultimă oră, care se regăsesc în selecția ediției curente: Woman at War (r. Benedikt Erlingsson), Pause (R. Tonia Mishiali), The Coming Back Out Ball Movie (r. Sue Thomson), Too Late To Die Young (r. Dominga Sotomayor Castillo).

Comenteaza