Toamna aduce păpuşile la Cluj

Toamna aduce păpuşile la Cluj
“Cartea lui Apolodor” (foto), cunoscuta creaţie pentru copii a lui Gellu Naum, tradiţionalul festival de păpuşi şi marionete şi reluări ale unor spectacole din stagiunile precedente figurează în programul Teatrului de Păpuşi “Puck” din Cluj pentru stagiunea 2010/2011.
Noul sezon va începe în 25 septembrie, la ora 11:00, cu “Ursuleţul Winnie Pooh”, un spectacol al secţiei maghiare regizat de regretata Kovacs Ildiko, urmat în 26 septembrie de producţia secţiei române cu “Muzicanţii din Bremen”, în două reprezentaţii, de la orele 11:00 şi 12:30. Prima premieră a stagiunii - şi singura din această toamnă, deocamdată - se va juca în 3 octombrie. “Cartea cu Apolodor”, cel mai recent spectacol al Teatrului “Puck”, a avut o avanpremieră în vară, iar zilele acestea este jucat în SUA, în cadrul unui turneu al instituţiei clujene în Arizona. Spectacolul a fost montat de Mona Marian şi este interpretat de Dana Bonţidean, Călin Mureşan şi Silviu Ruşti. Muzica a fost selectată de Corina Sârbu, iar scenografia aparţine lui Epaminonda Tiotiu. “Cartea cu Apolodor” va cunoaşte şi o carieră europeană, urmând să fie jucat la festivalul de la Iaşi, apoi prezentat într-un turneu francez, la Hyčres.

Între 25 şi 29 octombrie, Teatrul de Păpuşi din Cluj organizează o nouă ediţie a Festivalului Teatrelor de Păpuşi şi Marionete, cu participare doar naţională de această dată, din cauza bugetului redus. Totuşi, programul nu are de suferit, pentru că sunt invitate cele mai bune companii româneşti. Teatrul “Ţăndărică” din Bucureşti va juca “Scufiţa roşie”, trupa de la Arad vine cu un spectacol al celebrului regizor Victor Ioan Frunză, “Mica sirenă”, Teatrul Ariel din Târgu-Mureş va avea trei spectacole, între care şi “Dragostea celor trei portocale”.

Vor mai veni la Cluj şi teatrele pentru copii din Iaşi, Alba Iulia, Oradea, Timişoara, Bacău şi Botoşani, cu spectacole în limbile română şi maghiară. De asemenea, studenţii-păpuşari de la Târgu-Mureş vor susţine un spectacol pentru publicul adult, iar studenţii-actori clujeni vor prezenta şi ei o producţie chiar în curtea Facultăţii de Teatru şi Televiziune. Festivalul va avea loc la Teatrul Naţional, Cercul Militar, Opera Maghiară şi Teatrul “Puck”, iar organizatorii mizează pe prezenţa publicului, în lipsa deplasărilor de anii trecuţi prin localităţile judeţului Cluj.


Comenteaza