Trei premiere mondiale în cadrul Festivalului „Temps d’images 2010”

Trei premiere mondiale în cadrul Festivalului  „Temps d’images 2010”
Spectacolele „solo tu”, de Vava Ştefănescu, „Post Sync”, produs de Asociaţia Groundfloor Group şi „Endurance”, o producţie a companiei franceze A.lter S.essio vor fi prezentate în cadrul Festivalului de teatru inedit, dans contemporan şi arte vizuale „Temps d’Images”, care se va desfăşura între 11-20 octombrie la Cluj-Napoca.


Festivalul ilustrează atât modul în care interacţionează teatrul şi dansul contemporan cu imaginea cât şi raportarea artiştilor vizuali la pătrunderea imaginii filmate în artele spectacolului, menţionează reprezentanţii asociaţiei Colectiv A, organizatoarea la Cluj a evenimentului, într-un text de prezentare postt pe site-ul oficial al organizaţiei.

„Asociaţia Colectiv A doreşte să împărtăşească publicului clujean noi creaţii din dansul contemporan şi forme inedite de teatru în care imaginea în mişcare devine mai mult decât fundal sau accesoriu. Imaginea şi-a impus un <rol> important în spectacolele invitate în festival, ea devine personaj, documentează o altă realitate, introduce o nouă dimensiune, creează noi emoţii, deschide noi perspective, ne arată slăbiciunile sau ne potenţează creativitatea”, precizează Miki Branişte, coordonatoare a evenimentului.

Festivalul dispune anul acesta de o secţune specială, dedicată artei video şi filmului experimental.

Festivalul „Temps d’Images” a fost iniţiat de canalul de televiziune francez ARTE, în 2002 şi dezvoltat apoi la nivel european. Evenimentul a avut în România două ediţii precdente şi sa- instalat definitiv la Cluj.

Comenteaza