Trei premii pentru Cluj la festCO. Florin Piersic a primit premiul de excelenţă

Trei premii pentru Cluj la festCO. Florin Piersic a primit premiul de excelenţă
Teatrul Naţional din Cluj-Napoca a primit trei premii în cadrul Festivalului Comediei Româneşti, eveniment ce a avut loc în perioada 24 mai – 1 iunie, la Bucureşti. De asemenea, clujeanul Florin Piersic a primit premiul de excelenţă “Radu Beligan”.

Spectacolul Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Ce nemaipomenită aiureală, în regia lui Silviu Purcărete - cu premiera pe data de 3 octombrie 2013, în cadrul celei de-a treia ediţii a Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj, dedicate lui George Banu, a primit Marele Premiu al Juriului la recent încheiatul Festival al Comediei Româneşti de la Bucureşti.

La acelaşi festival, spectacolul Naţionalului clujean Sânziana şi Pepelea de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija -cu premiera pe data de 6 octombrie 2013, în cadrul celei de-a treia ediţii a Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj, dedicate lui George Banu, a primit două premii: Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru Ionuţ Caras şi Premiul special pentru muzică pentru Ada Milea şi Anca Hanu.

Spectacolul Ce nemaipomenită aiureală! a fost prezentat în cadrul Festivalului Comediei Româneşti, la Opera Națională București, pe data de 30 mai 2014, iar spectacolul Sânziana şi Pepelea a fost vizionat de juriul Festivalului pe data de 15 mai 2014, în cadrul Festivalului European al Spectacolului Timişoara - Festival al Dramaturgiei Româneşti.

Anul acesta Festivalul Comediei Româneşti - festCO a acordat premiul de excelenţă "Radu Beligan" actorului Florin Piersic.

Festivalul Comediei Româneşti - festCO a fost înfiinţat în 2003, la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă. festCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole care au la bază texte de comedie românească. Cele 11 ediţii desfăşurate până în prezent au reunit trupe de teatru din ţară şi din străinătate, atât teatre de stat, cât şi companii independente.

Comenteaza