Trei spectacole de la Teatrul Maghiar şi unul de la Naţional reprezintă Clujul la Festivalul Naţional de Teatru

Trei spectacole de la Teatrul Maghiar şi unul de la Naţional reprezintă Clujul la Festivalul Naţional de Teatru
Clujul va fi reprezentat la Festivalul Naţional de Teatru (FNT) de la Bucureşti de patru spectacole, trei de la Teatrul Maghiar de Stat şi unul de la Teatrul Naţional, au anunţat astăzi organizatorii.

Astfel, Teatrul Maghiar va participa la FNT 2012 cu spectacolele „Gianni Schicchi", de Giaccomo Puccini, regia Silviu Purcărete, „Domnişoara Julie", de August Stindberg, regia Felix Alexa şi „Hedda Gabler", de Henrik Ibsen, regia Andrei Şerban.

Teatrul Naţional din Cluj va fi reprezentat şi el în festival, cu „Insula", după Gellu Naum, un spectacl-concert în regia Adei Milea.

Totodată, directorul Teatrului Maghiar clujean, Tompa Gabor, participă şi cu spectacolul „Mizantropul", de Moliere, de la Teatrul Naţional din Iaşi, în timp ce directorul Naţionalului din Cluj, Mihai Măniuţiu va participa cu spectacolul „Viaţa e un vis", de Calderon de la Barca, montat la Teatrul Naţional Timişoara.

FNT 2012 se desfăşoară în intervalul 26 octombrie - 4 noiembrie. la Bucureşti. Evenimentul, structurat pe mai multe secţiuni,prezintă o selecţie a celor mai bune spectacle din stagiunea precedentă fiecărei ediţii, în acest an fiind reflectată stagiunea 2011-2012.

Totodată festivalul include o secţiune "Focus" dedicată unei personalităţi din lumea teatrului, în cadrul acestei secţiuni fiind prezentate şi spectacole mai vechi. În acest an secţiunea "Focus" este dedicată lui Silviu Purcărete, având genericul "Silviu Purcărete, un univers regizoral".

Festivalul include şi două secţiuni dedicate lui August Strindberg, comemorat la 100 de ani de la dispariţie, respectiv lui I.L. Caragiale, comemorat la 160 de ani de la naştere şi 100 de ani de la dispariţie.

Echipa de organizare a FNT este coordonată de Alice Georgescu - director artistic şi de Aura Corbeanu, director executiv.

 

Comenteaza