Foto Tudor Giurgiu, după lansarea documentarului Nasty: “ Nici când au fost Alain Delon sau Sophia Loren la TIFF parcă n-am fost așa emoționat”

Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum Boris Becker, Ion Ţiriac, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Gheorghe Popescu sau Camelia Potec

"Am lansat Nasty la Sala Palatului. Nici când au fost Alain Delon sau Sophia Loren la TIFF parcă n-am fost așa emoționat. Dacă cineva mi-ar fi spus vreodată că voi împărți scena cu Nadia, Boris Becker, Hagi, Ion Țiriac sau Năstase, aș fi zis că e o chestie SF.

Sau că în sală erau mari campioni ai sportului românesc, oameni cu care am crescut și pe care i-am adulat, toți venind să vadă filmul. S-a râs din plin, s-a plâns (știu o doamnă care de pe la min. 25 a lăcrimat intens), s-a aplaudat ca pe stadion. Au fost mulți copii care au venit să înțeleagă cine e Năstase, cel despre care tot vorbesc părinții și bunicii lor. A venit Costică Năstase, fratele lui Ilie (e în poze), încă verde la 91 de ani și mulți alți seniori care l-au văzut pe Nasty în anii săi de glorie. Mă uitam la fețele celor din sală - n-am văzut demult la un loc atâta bucurie, entuziasm și multă-multă dragoste. În seara de 16 aprilie, Nasty a scris istorie.

În cel mai emoționant text (care mi-a adus aminte de Ioan Chirilă) citit de mine despre seara asta, Andrei Crăciun spune: “Nasty a adus un element punk în tenis, a fost un super-star, un rebel, un artist, a făcut cu adevărat tenisul foarte popular. Ilie Năstase într-adevăr nu a existat decât o singură dată, a fost grandios și a făcut totul în felul său și cu toată risipirea tot a ajuns, pentru o scurtă vreme e drept, cel mai bun din lume. Un rege copil care se juca anume pentru a fi iubit – și era iubit. Ce poate fi mai frumos?”. Marți seara echipa NASTY ajunge la Rm Vâlcea (sala Cons Județean), miercuri la Cinegold Sibiu, joi la Brașov, vineri la Constanța", a scris Tudor Giurgiu. 

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu şi Tudor D. Popescu, distribuit de Transilvania Film şi produs de Libra Films şi HDR Evolution, în co-producţie cu HBO şi Televiziunea Română.

Fostul mare tenisman Ilie Năstase s-a născut la 19 iulie 1946, la Bucureşti. „Nasty” – cum a fost poreclit de americani – a adus spectacolul pe terenurile de tenis din întreaga lume, îmbinând tehnica ireproşabilă şi loviturile de geniu, cu glumele, uneori şocante.

Comenteaza