Tur ghidat pe malul râului. Se caută proiecte pentru Someș Delivery

Tur ghidat pe malul râului. Se caută proiecte pentru Someș Delivery
Ediția din acest an a festivalului Someș Delivery (18-19 iunie) vizează tronsonul de râu dintre podurile Napoca și Garibali. Până în 4 mai, este deschis un apel pentru proiecte, în cadrul căruia oricine poate propune evenimente sau amenajări care să fie puse în practică. Câștigătorii concursului vor primi sprijin logistic și financiar pentru a-și transforma ideile în realitate.

Cei interesați sunt invitați vineri, 15 aprilie 2016, începând cu ora 17.00, la un tur ghidat al tronsonului de râu "pentru a  înțelege mai bine situația spațiului și pentru a identifica împreună oportunitățile de animare în cadrul Someș Delivery 2016", transmit organizatorii festivalului. Ghizi vor fi Adriana Măgerușan, Marius Catalin Moga și Mihai Mateiu.

De altfel, duminica trecută, a fost inaugurat un „loc de întâlnire" - un pavilion temporar, amplasat pe o porțiune de mal verde a Someșului, respectiv pe str. Gavril Muzicescu, cu 10 m în aval față de intersecția cu strada Sigismund Toduță - unde vor avea loc întâlniri săptămânale, în care echipa proiectului va aborda teme precum amenajarea Someșului și punctele de trecere a acestuia, spațiile publice existente pe malul râului, potențiala apariție a unor străzi pietonale și situația mașinilor parcate pe stradă, precum și transportul în comun din cartier. Întâlnirile au loc în fiecare marți, de la 16:00 la 19:00, iar discuțiile vor fi coordonate de Dragoș Dascălu, arhitect interesat de stimularea interacțiunilor sociale și cu experiență în lucrul cu comunitatea, cunoscut prin activitatea sa în cadrul asociației Plusminus și a Centrului pentru Mediu Construit.

În afara programului de întâlniri cu echipa Someș Delivery, noul pavilion din cartierul Grigorescu va fi deschis locuitorilor din zonă, care îl pot folosi după cum doresc, ca mobilier urban.

 

Comenteaza