Turneu de dans contemporan

Turneu de dans contemporan

 Paul Dunca, Manuel Pelmuş, Eduard Gabia sau Maria Baroncea sunt câţiva din coregrafii români care vor prezenta spectacole la Fabrica de Pensule, în cadrul unui “scurt-circuit performativ” organizat la Cluj de Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti. Ministagiunea se va desfăşura, în fiecare weekend, între 16 aprilie şi 22 mai, şi include proiecte de dans contemporan care exprimă noile tendinţe din coregrafia românească.

 

Seria de spectacole va fi inaugurată mâine, la ora 20.00, cu “We went with these bodies as far as we could” (foto), de Paul Dunca, alături de care interpretează Mădălina Ghiţescu, Eduard Gabia şi Ştefan Cosma. Spectacolul pleacă de la observaţia unui medic, conform căreia puterea musculară a sportivelor creşte datorită gravitaţiei.

 

în 17 aprilie, de la ora 20.00, clujenii pot urmări “Preview”, de Manuel Pelmuş, “un performance care chestionează privirea şi supremaţia ei”. Eduard Gabia va prezenta în 23 aprilie, tot de la ora 20.00, “Fine tuning between me and the universe in a black box”, iar Alexandra Pirici vine cu “Extraterrestrial activity”. în aceeaşi zi, la Cluj va fi lansat în premieră un “Birou de cercetare şi manifestare a prezentului continuu”.

Ministagiunea este organizată în parteneriat cu Asociaţia Colectiv A şi va avea loc în sala Studio a Fabricii de Pensule. Biletele costă 10 lei pentru o reprezentaţie, 15 lei pentru două sau 20 de lei pentru trei reprezentaţii.

 

Comenteaza