UAD le deschide clujenilor atelierele de design textil

UAD le deschide clujenilor atelierele de design textil
Atelierele secţiei de design textil a Universităţii de Arte şi Design (UAD) sunt deschise publicului, de vineri până în 7 iulie.

 

În ateliere pot fi admirate, de vineri, lucrări pe teme diverse de la design ambiental, tapiserie şi pînă la obiect textil, executate sub îndrumarea coordonatorului secţiei, Liliana Moraru, şi a asistenţilor Anca Pintilie, Roxana Burducea şi Livia Petrescu.

Studenţii le prezintă în expoziţie celor curioşi lucrări diverse, de la tehnicile clasice ale tapiseriei pînă la proiectarea asistată de calculator pentru design textil de interior. Temele abordate sînt specifice secţiei şi vin în sprijinul dezvoltării conceptului de amenajare a unui ambient cu lucrări personale.

Programul de trei ani, nivel Licenţă, desfăşoară proiecte individuale şi de grup, în cadrul cărora studenţii pot să dezvolte aptitudini profesionale care fixează exerciţiul structural pe specialitate, într-un mod specific designului textil şi designului în general. În acelaşi scop, cursurile vizează educarea şi formarea în design textil de interior, de la nivel bazal la nivel de excelenţă, îmbinînd standardele internaţionale şi intelectuale cu abilităţile tehnice.


Expoziţia poate fi vizitată pînă în 7 iulie 2013., la atelierele de pe bulevardul Aurel Vlaicu 17-19.

 

Comenteaza