Ultima premieră a actualei stagiuni la Teatrul Național din Cluj-Napoca

Ultima premieră a actualei stagiuni la Teatrul Național din Cluj-Napoca

Ultima premieră a actualei stagiuni la Teatrul Național din Cluj-Napoca este spectacolul ”Slujutorii frumuseții”, în regia lui Çağlar Yiğitoğulları, programat sâmbătă 6 iulie de la ora 19, în studioul Euphorion.

 ”Cu o intuiție a nuanțelor lirice și filozofice perfect racordată la potențialul fizic și psihic al actorilor, performerul de origine turcă Çağlar Yiğitoğulları concentrează poemul hindus Bhagavad Gita, parte a epopeii Mahabharata, într-un răvășitor dialog muzical despre imposibilitatea și, totodată, necesitatea acțiunii în situații-limită, despre împăcarea cu sine și despre transfigurarea sufletească deseori dureroasă, însă indispensabilă parcurgerii drumului către înțelepciune. Muzica lui Mihnea Blidariu armonizează ritmuri arhaice și contemporane și apropie spiritualitatea românească de cea orientală, construind în acest fel un univers sonor dominat de o sacralitate universală”, explică instituția teatrală.

Cei șapte interpreți sunt Mihnea Blidariu, Radu Dogaru, Anca Hanu, Diana-Ioana Licu, Mihai-Florian Nițu, Cristian Rigman și Sânziana Tarța.

Născut în 1977, la Ankara, Çağlar Yiğitoğulları este un artist preocupat de cunoașterea și forțarea limitelor fizice, spectacolele sale explorând natura umană și pledând pentru o regăsire a spiritualității. În 2023, a regizat la Teatrul Național Cluj-Napoca spectacolul ”Cântece șamanice/The Quest”.

Slujitorii Frumuseții va mai avea o reprezentație duminică, 7 iulie, de la aceeași oră 19.

Comenteaza