Un clujean şi un francez expun la Casa Matei

Un clujean şi un francez expun la Casa Matei
Doi tineri artişti - un clujean şi un francez - expun de joi la Universitatea de Arte şi Design din Cluj, într-o expoziţie, "Mitologia Abstractului", care poate fi vizitată până în 27 martie la galeria Casa Matei.

Ioan Moisa, masterand la UAD, şi Yves Drillet, student al Facultăţii de Arte Plastice Villa Arson din Franţa, expin într-un experiment.

Experimentul propus de cei doi tineri artişti porneşte de la demersul artistic asumat, generat de iniţiativa de a-şi manifesta pe aceeaşi suprafaţă maniera de a picta, reinvocându-se astfel colaborarea dintre Andy Warhol şi Jean-Michel Basquiat. Proiectul s-a desfăşurat în prima etapă anul trecut, la Şcoala Superioară de Arte Plastice Rennes, Franţa, unde Ioan Moisa a beneficiat de o bursă de studiu Erasmus. Acum, la Cluj, experimentul în desen şi pictură iniţiat de cei doi tineri artişti pe aceeaşi suprafaţă de lucru conţine şi lucrări personale ale fiecăruia, creându-se o imagine şi mai complexă a laboratorului de lucru al celor doi.

Ioan Moisa expune o serie de lucrări care fac referire la istorie şi la mit. Fotografia de familie, ocazională şi banală, ce are ca obiecte de interes elemente din perioada comunistă, este un punct de plecare. De cealaltă parte, Yves Drillet colează elemente din moda actuală cu cele ce ţin de tradiţie în naturi moarte de mari dimensiuni inspirate din Matisse şi Pallady, pictura contemporană germană şi mişcarea artistică franceză "le figuration libre".

Comenteaza