Foto Un fost cinematograf al Clujului devine primul club de jazz din oraș

Un fost cinematograf al Clujului devine primul club de jazz din oraș
Fondul Jazz in the Park revine odată cu Jazz in the Park Competition 2024
Un fost cinematograf al Clujului devine primul club de jazz din oraș
Un fost cinematograf al Clujului devine primul club de jazz din oraș

Primul club de jazz din Cluj-Napoca se deschide în fostul cinematograf Edison, transmit organizatorii festivalului Jazz in the Park.

Asociația FAPTE, inițiatoarea evenimentelor Jazz in the Park, a luat sub aripa sa o veche clădire emblematică a orașului: fostul cinematograf Steaua Roșie, situat la intersecția străzilor Ploiești și Paris. Înființată în perioada interbelică sub denumirile Edison și Capitol, clădirea va fi recondiționată pentru a oferi un spațiu vibrant dedicat jazzului și artiștilor locali. Prin această inițiativă, organizatorii Jazz in the Park își doresc să revitalizeze un spațiu cultural de patrimoniu și să sprijine dezvoltarea culturală a comunității.

Alin Vaida, fondator Jazz in the Park: „Anul acesta, banii strânși vor fi folosiți pentru cea mai curajoasă inițiativă a noastră de până acum. Ne-am luat inima în dinți și ne-am decis să deschidem primul club de Jazz din istoria orașului Cluj-Napoca! Am luat un spațiu special din oraș, un fost cinematograf și acum suntem în curs de amenajare cu el. Locul se va numi Edison, în cinstea destinației originale a clădirii, dar și în cinstea lui T. Edison, care a inventat fonograful. Aici vom face programe pentru artiști, vom promova trupele tinere și vom contribui la agenda culturală a orașului cu multe concerte pe tot parcursul anului. O să vă zicem mai multe despre acest loc după ce trece evenimentul nostru. Însă până atunci, am vrut să vă spunem că-l facem și că avem nevoie de sprijinul comunității ca acest loc să existe!”

Cinematograful Steaua Roşie a aparţinut Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor (RADEF) RomâniaFilm, fiind retrocedat în 2008. Ulterior, a fost local de striptease, bar, sală de bingo, club și casă pentru o confesiune religioasă.

Comenteaza