UNTOLD 2022: Participanții la festival vor "sparge" 100 de milioane de euro la Cluj / De UNDE și CÂND se ridică brățările de festival

UNTOLD 2022: Participanții la festival vor "sparge" 100 de milioane de euro la Cluj / De UNDE și CÂND se ridică brățările de festival

Cei 400.000 de oameni așteptați la Cluj-Napoca în perioada festivalului vor cheltui, pe cazare, transport, mâncare, băutură și altele, aproximativ 100 de milioane de euro, susțin organizatorii.

Conform organizatorilor, în județul Cluj, pe perioada festivalului se cheltuie între 80 și 100 de milioane de euro extra față de o perioadă similară din an. Vorbim despre cazări, transport, mâncare și băutură, vizite turistice în județ, etc. Se așteaptă ca numărul festivalierilor să ajungă la circa 400.000, prezență înregistrată înainte de pandemie. 

"Putem să revenim la amploarea normală. Conform statisticilor, UNTOLD se clasează pe locul 5 în lume, sunt foarte mulți artiști care laudă experiența UNTOLD și abia așteaptă să revină la Cluj", a declarat Bogda Buta, directorul festivalului. 

Peste 15.000 de oameni din peste 20 de țări lucrează în festival. Vor fi scene impresionante și music spots speciale, peste 70 de vendori cu mâncare și băuturi, un fashion corner denumit Designers’ Nest, zeci de activări ale partenerilor, personaje magice, animatori și dansatori care vor defila prin festival, precum și multe surprize. Festivalul se întinde pe o suprafață de 235.000 de metri pătrați.

Scena principală va avea peste 700 de metri pătrați de ecran LED, 24 de metri înălțime, 95 de metri lățime și 30 de metri adâncime. Greutatea scenei depășește 400 de tone, iar acoperișul are o deschidere de 24 de metri. Peste 900 de jocuri de lumini vor colora stadionul Cluj-Arena în toate zilele și nopțile de festival. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile.
 
"Doar pentru sâmbătă avem 1.500 mp de scenotehnică construiți în backstage. Avem foarte multe elemente de noutate: un food village, cu un Mc Donald's în el, care va funcționa acolo până la finele anului și se va numi Fantezia, avem hotelul tematic Radisson Blu, 6 câștigători care vor petrecea noaptea în tiny houses în Parcul Central, în parteneriat cu Netflix va fi în festival mașina de Formula 1 - cea oficială de la Redbull Racing", au mai spus organizatorii. 
 
Aceștia spun că lucrează și la a diminua disconfortul cetățenilor Clujului pe parcursul festivalului, de la amplasarea de panouri fonice, la reglaje ale suneteului după indicațiile specialiștilor, dar și de a reda comunității, pe tor parcursului anului, ajutor în diferite domenii: vor înlocui spațiile verzi afectate pe gazonul Cluj Arena și în Parcul Central, campanii pentru elevii și studenții de 10, campanii umanitare (pentru Spitalul de Pediatrie și pentru aprovizionarea medicilor cu echipamente COVID în anii trecuți, etc.).

Programul pentru ridicarea brățărilor de festival este următorul:

  • 2-3 August, 14:00 – 22:00: Parcul Central (Opera Maghiară), pentru cei care au abonamente General Access, VIP și Day 1 Passes.
  • 4-7 August, 14:00 – 05:00: Parcul Central (Opera Maghiară), pentru toate tipurile de bilete și abonamente.
  • În toate cele 4 zile și 4 nopți de distracție, accesul în tărâmul magic se face între 14:00 și 05:00.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului UNTOLD are loc între 4-7 august 2022, în Cluj-Napoca. Peste 200 de artiști naționali și internaționali de top vor urca pe scenele unuia dintre cele mai mari festivaluri din lume. Alok, Above & Beyond, Anne-Marie, Claptone, David Guetta, Dimitiri Vegas & Like Mike, Don Diablo, G-Eazy, Hardwell, J Balvin, Kygo, Paul Kalkbrenner Live se numără printre headlinerii de pe mainstage.

Comenteaza