Update UNTOLD a urcat pe locul 6 al topului celor mai mari festivaluri din lume

UNTOLD a urcat pe locul 6 al topului celor mai mari festivaluri din lume

  Festivalul UNTOLD a obținut o performanță extraordinară în clasamentul anual realizat de publicația britanică DJ Mag, care evaluează cele mai mari 100 de festivaluri din întreaga lume. Clasamentul este construit pe baza voturilor primite de la entuziaștii de festivaluri, reflectând astfel popularitatea și impactul acestor evenimente.

În acest an, festivalulul care a pus România pe harta celor mai mari evenimente a reușit să ajungă în topul celor mai mari 3 festivaluri organizate în Europa, UNTOLD fiind într-o companie selectă, alături de Tomorrowland (Belgia) și Glastonbury (Marea Britanie). Festivalul UNTOLD a devansat festivaluri cu tradiţie precum Lollapalooza, Sziget, Amsterdam Music Festival, Sunburn, Burning Man, Parookaville sau Mysteryland.

UNTOLD a urcat pe locul 6 în Top 100 Festivals, consolidându-și poziția ca unul dintre cele mai apreciate festivaluri din lume.

Cu un lineup diversificat și producții vizuale uluitoare, fiecare ediție a festivalului UNTOLD devine o poveste în sine, iar fanii din întreaga lume participă la această experiență unică, care încercă, cu fiecare ediție să depășească limitele convenționalului. UNTOLD nu este doar un festival, a devenit o comunitate care împărtășește bucuria muzicii.

Cea de-a 8-a ediție a festivalului UNTOLD a fost o experiență, o călătorie într-un tărâm magic, alături de peste 420.000 de fani și cele mai mari nume din industria muzicală: Imagine Dragons, Bebe Rexha, Ava Max, French Montana și cei mai mari DJ ai lumii: David Guetta, Marin Garrix, Armin van Buuren, Alok, Steve Aoki, Alesso, Tale of Us, Eric Prydz sau Boris Brejcha.

Porțile universului UNTOLD vor fi redeschise pentru o nouă călătorie în 2024, iar fanii se pot înregistra pentru ediția de anul viitor a festivalului accesând: https://untold.com/register.

Și festivalul Neversea a fost votat de fani în Top 100 Festivals. In acest an cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa, Neversea urcă 10 poziții în clasamentul DJ Mag și ocupă locul 41. Fanii se pot înregistra pentru ediția de anul viitor a festivalului accesând: neversea.com/register în 2023 voturile înregistrate au venit de la fanii de festival din întreaga lume. Liniile de vot au fost deschise în perioada 26 aprilie – 21 iunie, pentru ediția din acest an a Top 100 Festivals au votat doar fanii festivalurilor.

”Când faci ceea ce faci cu pasiune, profesionalism si cu mindsetul de a te autodepasi de fiecare data, rezultatele nu intarzie sa apara. Untold festival este pe locul 6, în topul mondial al festivalurilor de toate felurile (pop, rock, electro, arts etc)! Performanța asta este deopotrivă a celor care fac UNTOLD, dar si a tuturor celor care susțin festivalul. De la fanii care revin an de an, la oamenii care încearcă festivalul pentru prima data, la artiști, la parteneri și pana la comunitatea locală. Cataloghez performanța aceasta ca un motiv de mândrie pentru mine ca român, un motiv de mândrie pentru echipa UNTOLD, un motiv de mândrie pentru Cluj-Napoca, cât si pentru România”, a afirmat și Edy Chereji, co-fondator al festivalului Untold.

''UNTOLD a intrat in liga mare a festivalurilor inca de la prima editie. Am iubit festivalul asta de la prima editie, dragoste la prima vedere. E in top 10 cele mai mari festivaluri din lume, anul acesta un loc minunat 6, dupa ce anul trecut era pe locul 9. Anul viitor sigur e in top 3. In sufletele fanilor for sure e locul 1 si le multumim tuturor celor care au votat UNTOLD'', a transmis Ioana Chereji, PR Manager UNTOLD & Neversea.

Organizatorii estimează că din totalul participanților, 35% sunt din județul Cluj, urmat de București, Timișoara și restul țării, iar peste 25% sunt oameni veniți din străinătate, cu o creștere de 10% față de anii precedenți. Și anul acesta la UNTOLD au participat fani din peste 100 de țări ca Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Polonia, SUA, Ungaria, Spania, Israel până la țări exotice cum ar fi Brazilia, Argentina, Japonia, Emiratele Arabe sau India.

La un prim calcul realizat în baza cifrelor estimate de organizatori și partenerii comerciali ai festivalului, hotelieri locali, proprietari de restaurante, centre comerciale, etc, cei veniți din afara județului Cluj au cheltuit, în medie, în cele 4 zile de festival, cel puțin 700 euro. Acești bani au fost cheltuiți pentru cazare, transport, mâncare, plimbări și cumpărături în oraș. Acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea locală de peste 70 milioane euro. Banii cheltuiți de cei care au venit la festivalul UNTOLD se vor regăsi în impozitele și taxele locale, încasări pentru afacerile locale sau proprietari de apartamente, case și pensiuni care au închiriat proprietățile. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Cu câți bani s-a ales Cluj-Napoca după Untold 2023. Aproape două milioane de lei vor fi investite în Cluj Arena, Sala Polivalentă și Parcul Central

 

Comenteaza