Untold şi Neversea concurează la titlul de "Best Major Festival" din Europa

Untold şi Neversea concurează la titlul de
Două festivaluri clujene sunt nominalizate în cadrul prestigioasei competiţii European Festival Awards 2017.

Untold - la categoria Best Major Festival (premiu pe care l-a şi câştigat în 2015), Electric Castle - pentru Best Medium Sized Festival (a cincea nominalizare consecutivă). Pe lista nominalizărilor figurează şi fratele mai mic al Untoldului, Neversea, a cărui primă ediţie a avut loc în vara acestui an pe malul Mării Negre. Este interesant faptul că a fost inclus atât la categoria Best New Festival, cât şi la Best Major Festival, fiind în concurenţă directă cu Untold. Câştigătorii vor fi anunţaţi la începutul lui 2018. 

Peste 330.000 de persoane au participat la Untold 2017, eveniment ce a avut loc la Cluj-Napoca între 3 şi 6 august. Pe scena principală a festivalului au urcat cei mai buni DJ-i au lumii: Afrojack, Armin van Buuren, Axwell & Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix sau Steve Aoki. În 2018, festivalul clujean va avea loc între 2-5 august. Au fost vândute deja 15.000 de bilete.

Electric Castle 2017 a însemnat peste 160.000 de festivalieri, între 13 și 16 iulie 2017, pe domeniul Castelului Banffy din Cluj. Pe scena principală au urcat: TrentemØller , Franz Ferdinand, Deadmau5.

Timp de trei zile şi trei nopţi, între 7-9 iulie 2017, peste 150 de artişti de top internaţional au concertat la Constanţa la Neversea, unul dintre cele mai mari evenimente de la malul Mării Negre. Staruri precum Tiesto, Fatboy Slim, Rita Ora şi Jason Derulo au făcut show-uri memorabile, ce au strâns peste 150.000 de spectatori din ţară şi de peste hotare.

Untold conduce în topul afacerilor din entertainment-ul românesc

Cea mai importantă companie din domeniul organizării de spectacole, concerte şi logistică de eveniment, în funcţie de cifra de afaceri, a devenit, în ultimii ani Untold SRL din Cluj, conform unui studiu realizat de KeysFin. Organizatorul festivalurilor Untold şi NeverSea a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 34,2 milioane de lei şi un profit de 3,47 milioane de lei, ajungând la o cotă de 6,6% din piaţa de entertainment.

Pe locul secund s-a clasat, anul trecut, East European Production SRL, cu afaceri de 22,8 milioane de lei şi o cotă de piaţă de 4,4%. În topul jucătorilor din entertainment, urmează Global Records SRL (afaceri de 15,3 mil.lei), Fives International SRL (12,4 mil.lei), Festival Tickets Management SRL (10,9 mil.lei), Sunfest SRL (8,3 mil.lei), Livada Advertising SRL (8,2 mil.lei), Bucharest Arena SA (6,9 mil.lei), Ha Ha Ha Production SRL (6 mil.lei) şi Phoenix Entertainment SRL (5,6 mil.lei).

Mai multe detalii AICI! 

Comenteaza