Valentin Jucan a anunţat începerea difuzării live online a şedinţelor CNA. Cine s-a opus

Valentin Jucan a anunţat începerea difuzării live online a şedinţelor CNA. Cine s-a opus
Deşi membrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Valentin Jucan, a anunţat că s-a implementat un sistem prin care şedinţele CNA vor fi difuzate live online, începând de marţi, 4 august, colega sa, Monica Gubernat, s-a opus transmisiei pentru şedinţa condusă de aceasta.

Valentin Jucan, membru al Consiliului, a transmis un comunicat de presă în dimineaţa zilei de marţi, 4 august, înaintea începerii şedinţei, prin care anunţa că şedinţele CNA sunt transmise live, online, pe pagina de internet a instituţiei, începând din 4 august.

La începutul şedinţei curente, preşedintele de şedinţă, Monica Gubernat, s-a opus transmisiei online, astfel încât acest lucru nu s-a mai întâmplat şi a solicitat o informare scrisă referitoare la această transmisie.

Jucan a amintit în cadrul discuţiei cu colegii săi că şedinţele trebuie transmise online, aşa cum este prevăzut în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare (ROF) al Consiliului şi, având în vedere poziţia colegei sale care conduce şedinţa curentă, a părăsit sala de Consiliu.

Potrivit articolului 27(7) din ROF, "Începând cu data de 1 aprilie 2015, şedinţele Consiliului se vor transmite on-line pe pagina de internet a CNA, cna.ro".

După discuţia în contradictoriu, acesta s-a retras din şedinţă, astfel că aceasta se desfăşoară în prezenţa a opt membri: Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Călin Cristea.

Potrivit comunicatului de presă emis de Valentin Jucan către MEDIAFAX cu două ore înaintea şedinţei de marţi, 4 august:

- transmisiunea ar fi putut fi accesată la acest link: http://www.cna.ro/stream/stream.html;

- Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a oferit asistenţă implementarea sistemului;

- sistemul implementat are acces liber şi ar putea fi operat din browser web, cu Adobe Flash Player;

- transmisiunea ar putea fi recepţionată şi de pe telefon sau tabletă, fără a fi nevoie de instalarea vreunui player suplimentar;

- sistemul ar oferi posibilitatea de a arhiva înregistrările şedinţelor, permiţând o stocare de până la trei ani, fără a fi nevoie de suplimentarea memoriei.

De asemenea, în comunicatul trimis, Valentin Jucan şi-a expirat speranţa că transmisiunea live online a şedinţelor va "responsabiliza" membrii "în ceea ce priveşte rolul lor"

"Am speranţa că acest sistem va oferi o nouă imagine asupra modului în care Consiliul înţelege să protejeze interesul public şi, în egală măsură, cred că membrii CNA vor fi responsabilizaţi în ceea ce priveşte rolul lor şi nu vor exista gesturi de abuz care să saboteze acest proiect".

Membrii Consiliului nu au mai comentat subiectul, astfel încât nu se ştie când va fi pus în funcţiune acest sistem de difuzare în direct a şedinţelor CNA prin intermediul paginii de internet a instituţiei.

 

Comenteaza