Viaţa Annei Frank, expusă la Biblioteca Judeţeană

Viaţa Annei Frank, expusă la Biblioteca Judeţeană
Prin intermediul expoziţiei "Anne Frank. O istorie pentru prezent", organizată la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga", clujenii vor avea posibilitatea să arunce o privire în viaţa celebrei victimei a regimului nazist.

Deschisă publicului în perioada 13 - 27 octombrie, expoziţia prezintă texte despre viaţa Annei Frank, traduse în română română şi maghiară.

De asemenea, în fiecare marţi începând cu ora 13:00 şi joia de la ora 16:00, grupurile organizate pot viziona filmul documentar "The Short Life of Anne Frank" la Secţia de artă a Bibliotecii Judeţene, situată la etajul V.

Anne Frank a fost o fată evreică germană care şi-a pierdut cetăţenia germană în exilul olandez şi care a căzut victimă genocidului nazist din al doilea Război Mondial. Este cunoscută datorită jurnalului pe care l-a ţinut în ascunzătoarea din Amsterdam, înainte de a fi arestată. Publicat după război de către tatăl ei, care supravieţuise, jurnalul este considerat un document istoric al Holocaustului, autoarea devenind o figură-simbol a victimelor naziştilor.

Expoziţia "Anne Frank. O istorie pentru prezent" este realizată de Anne Frank House, Olanda.

Comenteaza