Foto DemoDay 2024 - competiția anuală de idei de afaceri dedicată studenților UTCN
- Scris de Ziua de Cluj
- 26 Noi 2024, 14:55
- Educaţie
- Ascultă știrea
DemoDay, competiția anuală de idei de afaceri dedicată studenților pasionați de antreprenoriat și inovație, s-a desfășurat anul acesta în data de 19 noiembrie.
DemoDay – competiția anuală de idei de afaceri dedicată studenților pasionați de antreprenoriat și inovație – s-a desfășurat anul acesta în data de 19 noiembrie și a reunit un număr de 19 echipe mixte de studenți, alături de cei 100 de invitați, într-un cadru dedicat creativității și inovației.
Organizat de Societatea Antreprenorială Studențească a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (SAS UTCN), evenimentul a oferit participanților ocazia de a-și prezenta ideile de afaceri în fața unui juriu format din profesioniști, antreprenori și investitori locali.
În cadrul competiției, au existat două secțiuni distincte de concurs – idei de afaceri și idei sustenabile, care să înglobeze cel puțin un element de dezvoltare durabilă. Fiecare echipă a avut la dispoziție 3 minute pentru a-și prezenta ideea, urmate de o sesiune de întrebări din partea juriului.
După prezentări, discuțiile au continuat la standurile dedicate, unde participanții au primit feedback detaliat și au interacționat direct cu mentorii și invitații. Din juriu au făcut parte Oana Buzatu, din partea Global StartupCities, Madalina Cotiu de la Imera Napoca, Alexandru Luchiian de la Accenture, Mihai Nas – Transylvania Angels Network, Ion Petrovai – FreshBlood HealthTech, Calin Sipos – Cluj Startups, Ovidiu Stan – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Dafina Suciu – ClujHub, Dan Toderici – Finshape și Mihaela Tusa – BCR.
Ideile de afaceri pe care studenții înscriși în competiția DemoDay le-au prezentat sunt:
- Fibonacci Quick Maths – materiale educaționale pentru matematică;
- LED-UP – brățări led reîncărcabile pentru evenimente;
- LiVero – serviciu care analizează linia de producție a unei întreprinderi;
- ParkFind - soluție pentru căutarea spațiilor de parcare;
- PiratLab - kituri educaționale complete care să faciliteze realizarea proiectelor în domenii tehnice și științifice;
- Ponnect – aplicație destinată explorării activităților pentru studenți;
- RePet – aplicație care aduce reciclării standard opțiunea de tracking a peturilor;
- RocK – roboți industriali articulați pentru a asambla pereții și componentele
caselor; - SDL – Solar Guard – un software inteligent care ajustează consumul energetic al
casei; - Shoby Industries – dispozitiv inovator, CanSat, destinat fermierilor și altor
organizații din sectorul agricol; - StayOnTop – soluție web destinată magazinelor de eCommerce, care face
comparație de prețuri între furnizori sau concurenți; - Sortify – integrarea beneficiilor obținute în urma reciclării deșeurilor într-o
singură platformă care oferă puncte cetățenilor; - Skyline – telegondola care unește Cluj-Napoca de zona suburbană – Florești,
Sălicea; - Lădița Fermierului – rețea de frigidere aprovizionate cu produse bio de la
agricultori locali; - SalvageIT – reutilizarea echipamentelor IT casate de către companii într-un hub
de cursuri și experimente tehnice; - CO2Solutions – consultanță în privința reducerii amprentei de carbon pentru
diferite companii sau instituții; - RecycleBill – Reciclarea peturilor din plastic de 5 l pentru reducerea valorii
facturilor de gaz și energie electrică; - SoapCycle - reciclarea uleiului ars și folosirea acestuia în producerea săpunurilor
și detergenților industriali; - AquaSmart – Sistem Aquaphonic de închiriat pentru restaurante.
- Locul întâi a fost obținut în competiție de către echipa compusă din Gânscă Tudor, Ciomîrtan Vlad și Tivadar Răzvan-Petru, cu ideea de afaceri PiratLab. Pe locul al doilea s- a situat echipa alcătuită din studenții Marton Szabolcs, Szabo Atena și Vescan-Bakcsy Bernát-Kristóf, cu ideea Shoby Industries, iar pe locul al treilea, echipa compusă din Vasile Danci, Denisa Visovan și Gabriel Visovan, cărora le-a aparținut ideea de afaceri RocK.
Premiul juriului a fost obținut de către echipa compusă din studenții Duțu Ana-Sofia, Cosma Răzvan-Claudiu, Munteanu Lara-Carmina, Șipoș Alexandra-Maria și Tofan George, care au prezentat ideea Ponnect. La categoria Public's Choice s-a evidențiat echipa alcătuită din Bor Bianca Maria și Grad Vasile, cu ideea de afaceri Fibonacci Quick Maths.
Demoday, ediția 2024, a fost o oportunitate excelentă de învățare și rafinare a ideilor pentru studenții care își doresc să facă un prim pas către antreprenoriat.