Din curiozitățile Clujului de altădată: „Intim”, restaurantul doar pentru femei

Din curiozitățile Clujului de altădată: „Intim”, restaurantul doar pentru femei

În anul 1960 s-a deschis pe strada Matei Corvin un restaurant în care accesul era permis doar doamnelor. Modelul a fost preluat din Franța, într-o vizită de lucru a directorului Întreprinderii de Alimentație Publică din Cluj. I-a surâs ideea, astfel că la întoarcere a înființat un restaurant aflat într-un loc central din oraș, în care atât clientela cât și personalul erau formate exclusiv din femei.

Cochet și prietenos, localul era o oază de liniște pentru femeile care preferau să se întâlnească într-un spațiu doar al lor. Restaurantul avea un meniu diversificat axat pe bucătăria ardelenească, iar până la criza alimentară de la începutul anilor ‘80, aici se prepara cafea la ibric pregătită la nisip și servită cu multă frișcă.

Femeile educate erau clientele principale ale restaurantului și spre deosebire de alte spații de acest tip, aici nu cânta nici o orchestră. MAI MULTE AICI! 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza