Măsurile de executare silită ale Finanţelor, ineficiente: la 3 lei ceruţi, încasează 1

Măsurile de executare silită ale Finanţelor, ineficiente: la 3 lei ceruţi, încasează 1
Măsurile de executare silită, ale Finanţelor clujene, îşi dovedesc ineficienţa: din 3 lei pentru care s-au trimis somaţii în octombrie, s-a încasat un singur leu. Aceeaşi situaţie şi în cazul celorlalte măsuri de executare silită.

Conform unei evidenţe a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj, în octombrie instituţia a emis peste 17.900 de somaţii, pentru o sumă totală de peste 80.000 de lei. În schimb, suma încasată ajunge la mai puţin de 30.700 lei. Aceeaşi situaţie şi în cazul popririlor: 4.000 de cazuri în octombrie pentru suma de 56.600 lei, dar numai 15.200 lei încasaţi.

Sechestrele înfiinţate în octombrie cumulează 7,58 milioane de lei, dar sechestrele valorificate abia ajung la 414.000 lei.

Directorul instituţiei, Mihai Costin, spune însă că rezultatele sunt pozitive. "Numărul de popriri onorate e mai mic cu mult decât cele înfiinţate, dar volumul de încasări din octombrie depăşeşte orice lună a acestui an. Rezultatele sunt foarte bune, avem o medie de încasări din executări silite de 15%, faţă de media pe ţară de 11%. Important e volumul încasărilor, noi suntem peste media pe ţară din măsuri de executare silită", spune el.

 

Comenteaza