Afaceri americane secrete la Cluj

Afaceri americane secrete la Cluj
Camera de Comerţ Americană (AmCham) în România a transmis, printr-un comunicat, că a încheiat cu succes misiunea sa de afaceri de la Cluj, eveniment ce a avut ca scop consolidarea relaţiei cu mediul de afaceri din regiunea de nord-vest a ţării. Conducerea organizaţiei nu a permis accesul presei la eveniment.

"Am organizat această misiune pentru a atrage atentia asupra modului în care AmCham poate să susţină comunitatea de afaceri de aici, dar şi pentru a găsi sprijin în identificarea oportunităţilor existente în rândul autorităţilor locale. Ne-a bucurat să descoperim o comunitate vibrantă şi activă, atât prin calitatea companiilor prezente, cât şi prin interesul exprimat de autorităţi. Sperăm ca prezenţa AmCham România să fi stimulat energiile necesare pentru derularea de proiecte viitoare în care comunitatea de afaceri să colaboreze eficient cu autorităţile locale pentru atragerea de noi investiţii în regiunea Clujului", a declarat Anca Harasim (foto), director executiv al AmCham România.

"În contextul unei crize economice, investiţiile, în special în noi locuri de muncă, sunt cele mai importante. Întotdeauna am fost deschis spre colaborarea cu mediul de afaceri, întrucât îmi propun ca împreună să transformăm Clujul într-un centru al inovării şi al serviciilor. Zona prezintă o serie de avantaje incontestabile, de exemplu forţa de muncă pregătită, mediul universitar, apropierea cu vestul, dar şi dezvoltarea unui cluster IT, elemente care vor facilita îndeplinerea acestui obiectiv", a afirmat Emil Boc, primarul Clujului.

AmCham a prezentat modul în care sustine mediul privat în relaţia cu autorităţile. Printre problemele abordate s-au numărat dezvoltarea investiţiilor locale, generarea de locuri de muncă, încurajarea proiectelor public-private si a industriilor creative. Reprezentanţii AmCham au prezentat raportul „Priorităţi pentru România", document ce surprinde situaţia economică actuală a ţării şi propune recomandări pentru creşterea competitivităţii. Din misiunea AmCham la Cluj au mai făcut parte Anda Todor (Salans), Bogdan Ion (Ernst & Young), Mihaela Mitroi (PricewaterhouseCoopers), Susan Garro (Ambasada SUA). AmCham România reprezintă 300 de companii americane, internaţionale şi locale, cu investiţii de 10 miliarde de dolari şi cu 200.000 de angajaţi.

Comenteaza