S-au terminat banii europeni pentru Ardealul de Nord

S-au terminat banii europeni pentru Ardealul de Nord
Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest anunţă astăzi că s-au terminat banii europeni pentru Ardealul de Nord: contractarea alocării regionale de finanţare nerambursabilă destinată Transilvaniei de Nord prin Programul Operaţional Regional (REGIO) a ajuns la un procent de 103%.

Contractele de finanţare semnate până în acest moment, în număr total de 403, primesc finanţare nerambursabilă de 505,13 milioane euro, care reprezintă 103% din suma destinată regiunii Nord-Vest, care este de 488,63 milioane euro.

Aceste cifre au fost atinse ieri, 1 aprilie, odată cu semnarea a patru noi contracte de finanţare de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Cele patru contracte semnate ieri sunt modernizarea străzii Electrolizei din Baia Mare, contract în valoare de 10,7 milioane lei,  modernizarea complexului de servicii Pinochio Cluj (1,1 milioane), construirea unui centru de afaceri în Oradea (88,1 milioane) şi construirea Centrului TEAM (Tehnologie, evoluţie, antreprenoriet, microîntreprindere) în Zona Metropolitană Cluj, în valoare de 49,7 milioane lei.

În acest moment singura linie de finanţare pentru care se mai pot depune proiecte este 1.2, pentru anveloparea blocurilor din reşedinţele de judeţ, având în vedere că aceasta a fost lansată doar în noiembrie, spune expertul în comunicare al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Andreea Marcu.

 

Etichete
Comenteaza