Greva poştaşilor clujeni a întârziat pensiile VIDEO

Greva poştaşilor clujeni a întârziat pensiile VIDEO
Între greva poştaşilor şi pensionari este o conexiune puternică. Bătrânii au aşteptat astăzi cu sufletul la gură să vadă ce vor face poştaşii care au declanşat greva spontană. Ei s-au temut că, din cauza conflictului de muncă, vor rămâne fără pensii.

La nivelul judeţului Cluj, peste 100.000 de persoane îşi primesc pensia prin intermediul Poştei Române.

"În judeţul Cluj, sunt plătiţi prin Poşta Română în perioada 14-29 ale lunii 100.000 de pensionari. Nu ştiu care e organizarea exactă. Din câte m-am informat de la Poştă, greva a durat 2-3 ore şi pe urmă oamenii şi-au luat pensiile şi au plecat la pensionari", a spus Iacob Moholea, director Casa de Pensii Cluj.

Liderul de sindicat al Poştaşilor, susţine că dacă revendicările poştaşilor nu vor fi luate în seamă nu vor distribui pensiile nici mâine. Pensionarii clujeni au stat astăzi cu sufletul la gură pentru a vedea dacă îşi primesc banii.

Conducerea Casei de Pensii le dă asigurări pensionarilor că îşi vor primi banii.

"Să fie liniştiţi că nu vor fi probleme foarte mari privind plata pensiilor şi dacă va fi o întârziere de o zi două, nu se pune problema cu plata pensiilor în această lună", mai spune Moholea.

Ministrul Comunicaţiilor , dan Nica s-a întalnit astazi cu reprezentantii sindicatelor si conducerea Postei Romane pentru a incerca sa deblocheze situatia.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza