Nămolar şi băieş, cu sprijin de la Salina Turda

Nămolar şi băieş, cu sprijin de la Salina Turda
Nou proiect de reinserţie profesională în zona nord-vest. Salina Turda a lansat proiectul “Workcall”, prin care se vizează formarea profesională în domeniul turismului balneo-climateric.

Durata de derulare a proiectului este de 18 luni, din aprilie 2014 până în octombrie 2015. În cadrul acestuia vor fi organizate activităţi de coaching pentru persoanele din grupurile vulnerabile, dar şi cursuri de recalificare. Persoanele interesate pot beneficia de cursuri de tehnician maseur, băieș, nămolar, brancardier, floricultor, peisagist floricultor, florar-decorator, îngrijitor spații verzi, îngrijitor animale, operator procesare text și imagine, operator vânzări prin telefon.

În zona nord-vest, cursurile vor fi desfăşurate la centrul de incluziune socială din Turda, dezvoltat în urma proiectului. „Workcall se derulează în zonele Sud-Muntenia, București-Ilfov și Nord-Vest. La Salina Turda, se urmărește operaționalizarea bazei de tratament, prin dotarea cu aparatură și prin calificarea profesională pentru o parte din oamenii care vor lucra acolo", arată Daniela Vișoianu, managerul proiectului.

Acesta a fost dezvoltat de către Forum Grup, în parteneriat cu Turda Salina Durgău, Asociația Eco-Energy și Agenția de Consultanță în Afaceri Română (ACAR), fiind cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Valoarea acestuia se ridică la 9 milioane de lei.

La nivel naţional, vor fi ajutate 1.000 de persoane aparţinând unor grupuri vulnerabile, după cum urmează: 400 de etnie romă, 400 cu dizabilități, 100 de femei şi 100 de tineri de peste 18 ani, care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului.

 

Comenteaza