Două mari pachete cu acțiuni BT, tranzacționate la bursă

Două mari pachete cu acțiuni BT, tranzacționate la bursă
Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost marcată joi de două tranzacții Deal cu titluri Banca Transilvania (BT), care au însumat 22,8 milioane de lei.

Transferurile au fost realizate la preţul de 2,71 lei/unitate, în creştere cu 0,74%. Pachetul de 8,4 milioane de acţiuni tranzacţionate reprezintă 0,27% din societate. Principalii indici ai BVB au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mare decât miercuri, de 48,4 milioane de lei, conform Bursa.ro.

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction arată: "Toţi indicii au închis şedinţa pe plus, cea mai mare creştere fiind chiar cea a indicelui de referinţă BET, +0,69%. Acţiunile BRD au fost cele care au influenţat cel mai mult indicele, cu o creştere de 1,91%. 

Alte creşteri importante au fost cele înregistrate de titlurile Romgaz (+1,3%) şi cele ale BT (+1,12%). Valoarea tranzacţiilor a depăşit 10 milioane de euro, cele cu acţiuni totalizând 10,2 milioane, la care s-au adăugat tranzacţii de 350.000 de euro cu obligaţiuni şi 190.00 de euro cu certificate".

Pe piaţa Regular, topul lichidităţii a fost condus tot de acţiunile BT, simbol pe care au fost realizate tranzacţii de 8,74 milioane de lei. Preţul de închidere a transferurilor cu acţiuni BT a fost de 2,72 lei/unitate.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,62%, iar indicele BET-FI, al societăților de investiții financiare plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,22%. Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,65%, iar BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, cu 0,44%. 

Comenteaza