Fiscul clujean își înnoiește parcul auto prin Programul Rabla

Fiscul clujean își înnoiește parcul auto prin Programul Rabla
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat rezultatul celei de-a treia etape de validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional (Rabla) şi în programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente energetic (Rabla Plus).

Vor primi fonduri firmele private clujene Coramet (8.750 lei), Medica 2 M Comexim (7.250 lei), Naturprodukt, Comrom Prest, Construma Design (6.500 lei), dar suma cea mai mare o va lua o instituție publică din județ, Direcția Regională a Finanțelor Publice Cluj, căreia i s-au repartizat fonduri de 182.000 de lei.  

În această etapă, pentru Rabla au fost analizate la AFM 330 de dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 197 au fost acceptate, pentru 540 de autovehicule, și 133 de dosare au fost respinse. Au fost aprobate 7 contestații pentru 22 de autovehicule aferente dosarelor respinse în cea de-a doua etapă de evaluare.

Pentru Rabla Plus au fost analizate 10 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 7 dosare au fost acceptate pentru 15 autovehicule și 3 dosare au fost respinse. Listele persoanelor juridice care au fost acceptate şi respinse în programe sunt publicate pe site-ul AFM

Persoanele juridice acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii sau dealerii auto validaţi în Rabla şi Rabla Plus 2016. Persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii începând din 27 septembrie, în termen de cinci zile. Solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar, la sediul AFM, până la 21 octombrie.

Comenteaza