BT s-a aliat cu International Investment Bank

BT s-a aliat cu International Investment Bank
BT Capital Partners (BTCP), compania de brokeraj a grupului Banca Transilvania, şi International Investment Bank (IIB) au demarat un parteneriat de cooperare strategică în domeniul piețelor de capital.

Acestea şi-au propus dezvoltarea parteneriatului în următoarele direcții: credite sindicalizate şi interbancare, operațiuni de trezorerie, consultanță şi garanții bancare inclusiv pentru export-import, lansarea de linii de credit pentru întreprinderi mici şi mijlocii, schimb de experiență şi expertiză financiară, aşa încât cât mai multe organizații să implementeze cele mai noi tehnologii.
 
„Acest acord continuă excelenta colaborare cu IIB pentru atragerea de finanțare prin Bursa de Valori Bucureşti. Suntem încrezători că parteneriatul va fi un impuls puternic pentru creşterea gradului de intermediere financiară din România”, a declarat Paul Prodan, preşedintele BTCP.
 
„Acordul instituționalizează cooperarea noastră de succes, pe termen lung, cu BTCP care asistă banca noastră pentru finanțarea, la costuri avantajoase, prin Bursa de Valori Bucureşti. Parteneriatul acesta va contribui la creşterea pieței de capital şi a economiei din România”, afirmă Denis Ivanov, vicepreşedintele IIB. 
 
Beneficiind de asistența BTCP în 2015 şi 2016, IIB a plasat cu succes două oferte de obligațiuni pe piața din România, de 411 de milioane de lei. Acestea au fost printre cele mai mari plasamente realizate în ţară de instituțiile financiare internaționale. 
 
În 2013, IIB a acordat BT Leasing, membră a grupului financiar BT, o linie de credit de 10 milioane euro pentru susținerea IMM-urilor din România. BTCP este cel mai mare broker de retail din ţară, a fost consultant şi a intermediat 50 de oferte publice, cu finanțări de 1 miliard de euro.

Comenteaza