Taxa pe reprezentanţă, un bir de 18.000 de lei

Taxa pe reprezentanţă, un bir de 18.000 de lei
Orice reprezentanță a unei persoane juridice străine datorează un impozit anual de 18.000 de lei, care se declară şi se plătește la bugetul de stat până în ultima zi a lunii februarie, inclusiv, a anului de impunere, potrivit noilor reglementari ale Codului Fiscal, a anunţat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"În situația înființării/desființării reprezentanței impozitul datorat pentru anul de impunere se calculează proporțional cu numărul de luni de funcționare a reprezentanței și se declară în termen de 30 de zile de la data la care aceasta a fost înfiinţată sau desființată.
 
În vederea administrării unitare a impozitului pe reprezentanță și a prelucrării automate a declarațiilor fiscale, prin proiectul de ordin supus dezbaterii publice se propune aprobarea modelului și conținutului formularului 108, declarație privind impozitul pe reprezentanță, precum și a instrucțiunilor de completare a acestuia
 
Începând cu de 1 ianuarie 2018, potrivit prevederilor ordonanţei Guvernului nr. 25/2017, se modifică dispozițiile capitolului III, impozitul pe reprezentanţe, de la titlul VI din legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal", conform ANAF.
 
Modificările legislative au vizat, în principal, aspecte referitoare la stabilirea, declararea și plata impozitului anual datorat de reprezentanța unei persoane juridice străine autorizate să funcţioneze în România. Proiectele de acte normative iniţiate de ANAF sunt făcute publice pe site-ul instituţiei.

Comenteaza