BNS: După transferul contribuțiilor, angajatul rămâne la mâna angajatorului

BNS: După transferul contribuțiilor, angajatul rămâne la mâna angajatorului
Guvernul nu mai vrea să dea actul normativ care să-i oblige pe angajatorii să crească salariile dupa transferul contribuțiilor. O spune liderul de sindicat Bogdan Hossu, după întâlnirea de la Guvern.

Potrivit declarațiilor liderului de sindicat, există deficiente mari în aplicarea legii, iar în acest context Guvernul nu mai vrea sa dea nota sau actul care să-i oblige pe toti angajatorii din România să creasca salariile.

În schimb, a mai declarat Bogdan Hossu, repezentanții Executivului ar fi spus că asociațiile patronale din mediul privat au promis și chiar s-ar fi angajat să facă aceste creșteri, astfel încât, în valoare absolută, salariile nete să nu scadă după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

Înaintea întâlnirii de la Guvern, BNS a prezentat și o serie de calcule privind evoluția câștigului salarial mediu în sectorul concurențial după transferului contribuțiilor. Astfel, salariul mediu net ar scădea cu 96 de lei, în timp ce cheltuielile angajatorului s-ar reduce cu 175 de lei.

 

Comenteaza