Creșterea imobiliară s-a temperat la Cluj în noul an

Creșterea imobiliară s-a temperat la Cluj în noul an
Locuințele din România au continuat să se scumpească în România în 2017, deși chiar dacă pe alocuri au mai avut loc și ușoare scăderi, conform agenției clujene Edil Imobiliare.

Trei noi centre regionale au depășit pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util, în vreme ce Cluj-Napoca, orașul cu cel mai mare preț mediu cerut pentru un apartament, a atins un nou record de creștere. 

"Cum arată însă lucrurile după prima lună din 2018? În "capitala Transilvaniei" – orașul care a ținut, și în 2017, capul de afiș în materie de scumpiri – evoluția prețurilor a fost, la fel ca în celelalte centre regionale, mult mai temperată la început de an", conform Edil.

Indicele Imobiliare.ro a consemnat un avans de 0,41% la nivelul pieței apartamentelor per ansamblu, de la 1.457 la 1.463 de euro pe metru pătrat util. Și aici, însă, locuințele din blocurile vechi s-au ieftinit, cu 0,46% de data aceasta, de la 1.507 la 1.500 de euro pe metru pătrat util.

Semnificativ mai ieftine decât cele vechi, locuințele noi s-au apreciat cu 1,43% în prima lună a acestui an, de la 1.399 la 1.419 euro pe metru pătrat util.

Comenteaza