Mall vândut la licitaţie cu 36 de milioane de euro

Mall vândut la licitaţie cu 36 de milioane de euro
Casa de Insolvenţă Transilvania (CIT) Cluj a obţinut 36,3 milioane de euro din prima vânzare la licitaţie a unui mall în România.

Tiago Mall Oradea (foto) a fost adjudecat la a doua şedinţă de vânzare.“CIT, lichidator al societăţii MLS Proiect Oradea Bucureşti, a găsit pe timp de criză doi ofertanţi care să participe la licitaţia pentru valorificarea unui mall deţinut de compania aflată în faliment”, a transmis conducerea lichidatorului clujean. Mallul din judeţul Bihor este primul din România valorificat printr-o asemenea procedură şi are o suprafaţă, teren plus construcţii, de 70.000 mp, o suprafaţă închiriabilă de 30.000 mp şi 1.000 de locuri de parcare.

 

 La prima licitaţie, care a avut un preţ de pornire de 35,5 milioane de euro, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA) nu s-a prezentat niciun ofertant, însă la cea de-a doua, organizată la sfârşitul săptămânii trecute, două societăţi au achiziţionat caiete de sarcini, iar mallul a fost adjudecat. MLS este parte a grupului irlandez Mivan Kier.

 

Câştigătorul licitaţiei a fost Shopping Center Holding (SCH) Bucureşti, care a cumpărat imobilul cu 30,5 milioane de euro, la care se adaugă TVA, adică peste preţul minim ce putea fi acceptat la licitaţie de către comisie. SCH are obligaţia de a achita întreaga sumă în maximum 60 de zile.

 

în urma licitaţiei, creditorul principal, Unicredit Ţiriac Bank, îşi va recupera întreaga datorie pe care o avea la MLS Proiect, potrivit CIT. SCH este deţinută de compania Karias Trading Limited (90%), înregistrată în Cipru, şi de omul de afaceri Dumitru Ciocoiu (10%), implicat în proiectul de birouri Băneasa Business & Technology Park.

 

Casa de Insolvenţă Transilvania a gestionat procedura insolvenţei pentru peste 450 de societăţi aflate în procedură de reorganizare judiciară şi faliment. Anul trecut, societatea clujeană a încheiat un parteneriat cu casa de avocatură Nestor Nestor Niculescu Kingston Petersen, care urmăreşte creşterea ponderii cazurilor de consultanţă juridică în situaţiile de insolvenţă.

 

Potrivit specialiştilor celor două companii, anul trecut numărul cazurilor de insolvenţă a depăşit 20.000 la nivelul României, în creştere cu 50% faţă de 2008. Cele mai afectate ramuri au fost comerţul, construcţiile şi imobiliarele.

 

Comenteaza