Mănăştur, cartierul cu cele mai ieftine apartamente din oraş

Mănăştur, cartierul cu cele mai ieftine apartamente din oraş
Cele mai ieftine apartamente din oraş se găsesc în Mănăştur, dar locuinţele de aici au scăzut cel mai puţin în ultimul an, arată un studiu al portalului Imobiliare.ro, realizat pe trei cartiere din Cluj, cu cea mai bogată ofertă rezidenţială. Acestea sunt Gheorgheni, Mănăştur şi Mărăşti.

În Mănăştur, oferta bogată înseamnă şi apartamente mai ieftine. Pe de altă parte, apartamentele de aici au cunoscut cea mai mică devalorizare în intervalul analizat: -1,5% faţă de -3% în Mărăşti, respectiv -6% în Gheorgheni", arată datele Imobiliare. ro. Apartamentele vechi de două camere costă, în medie, 49.000 de euro în Gheorgheni şi Mănăştur, 52.000 de euro în Mărăşti.

„Clujul este singurul oraş din România în care preţurile au evlouat moderat în ultimul an, cu o scădere de preţuri de 2,7%, mult mai mică decât celelalte oraşe din ţară", a menţionat Adrian Erimescu, general manager Imobiliare.ro.

„Proprietarii de aici au bani, există şi cerere, dar nu sunt foarte multe proprietăţi disponibile. În Cluj, în 2007-2008 au fost foarte multe proiecte, dar dezvoltatorii de aici au fost printre primii care au oprit investiţiile", a explicat Ilias Papageorgiadis, consilier imobiliar, CEO More Real Estate Services.

Comenteaza