1 român din 4 este interesat de o asigurare de viață. Războiul și pandemia, factorii determinanți

1 român din 4 este interesat de o asigurare de viață. Războiul și pandemia, factorii determinanți
| Foto: VitalikRadko - Depositphotos.com

Aproximativ 30% dintre români spun că principalul motiv care i-ar determina să încheie o poliţă de asigurare de viaţă îl reprezintă veniturile mai mari.

Pe locul secund în acest top se situează o mai bună informare despre beneficiile asigurărilor (25%), urmată de o experienţă nefericită (18%). De altfel, asigurările de viaţă şi cele de sănătate se află în topul poliţelor de care românii au fost interesaţi în 2022, arată cea mai recentă ediţie a Barometrului UNSAR - IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.

Conform aceluiaşi studiu, un român din patru declară că evenimentele din ultimul an i-au crescut interesul pentru asigurările de viaţă.

În ceea ce priveşte gradul de informare cu privire la asigurări, patru din zece români se declară acum a fi bine şi foarte bine informaţi. Internetul reprezintă principala sursă de informare, urmat de televiziune, 60% dintre români declarând că folosesc paginile web şi platformele de social media pentru a se interesa despre asigurări.

Din dorinţa de a fi şi mai aproape de români, în contextul în care nevoia de informaţie privind soluţiile de protecţie financiară rămâne în continuare una importantă, UNSAR lansează luni o nouă ediţie a campaniei de educaţie financiară #gatapentruVIAŢĂ.

„Noua campanie #gatapentruVIAŢĂ este dedicată tinerilor între 18 şi 35 de ani şi are drept scop o mai bună conştientizare a riscurilor la care ne expunem şi a beneficiilor pe care le aduc asigurările de viaţă, cât şi cele de sănătate, în condiţiile în care deficitul de protecţie din România se situează la o valoare semnificativă", a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

Anul acesta, mesajul campaniei - "Bucură-te de bine, protejează-te de greu" - este susţinut de vloggerul Marian Ionescu "Mariciu", care s-a alăturat demersului UNSAR, împreună cu familia lui. Povestea lor poate fi descoperită pe pagina dedicată a acestei campanii, găzduită de platforma Asiguropedia.ro.

„Nu este uşor pentru nimeni să se gândească la situaţii neprevăzute cum ar fi un accident sau o boală care îţi afectează viaţa de zi cu zi, cu atât mai mult pentru tineri. Ei sunt însă primii care trebuie să ştie că, indiferent de vârsta pe care o avem, este important să fim alături de cei dragi şi să ştim ce soluţii avem la îndemână pentru a ne proteja financiar", a declarat Alexandru Ciuncan, director general al UNSAR.

Barometrul UNSAR - IRES a fost realizat în mai 2022, pe un eşantion format din 1.000 respondenţi cu vârsta între 18-50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de ą3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

UNSAR- Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federaţiei asigurătorilor şi reasigurătorilor europeni - Insurance Europe.

Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie- IRES activează pe piaţa de cercetare din România şi funcţionează ca un think tank independent.

Comenteaza