10% dintre hotelurile şi pensiunile scoase la vânzare în ţară sunt în Cluj (studiu)

10% dintre hotelurile şi pensiunile scoase la vânzare în ţară sunt în Cluj (studiu)
Unul din zece hoteluri scoase la vânzare în ţară se află în Cluj, relevă o analiză a portalului imobiliare.ro. Totuşi, numărul ofertelor de vânzare a hotelurilor şi pensiunilor de pe litoral şi din zonele de munte a scăzut cu 70% la jumătatea anului, în plin sezon estival, faţă de luna ianuarie, conform analizei citate.

Astfel, în luna ianuarie, în zonele turistice din România, numărul hotelurilor şi pensiunilor scoase la vânzare numai prin imobiliare.ro ajungea la 255, în prezent, numărul anunţurilor pe acest segment a coborât la de 70. Cele mai multe oferte sunt la Braşov (19,5%). Urmează Constanţa (14,3%), Cluj (10,4%) şi Hunedoara (9,1%).

Cel mai scump hotel scos la vânzare în acest moment prin imobiliare.ro este situat în zona centrală a municipiului Oradea şi costă 15 milioane de euro. Hotelul desfăşurat pe cinci nivele, S+P+2E+M, are patru stele şi a fost construit în 2009. De cealaltă parte, cea mai ieftină pensiune scoasă la vânzare se află în Retezat şi are opt camere. Pensiunea, construită în 2007, costă 45.000 de euro.

 

Comenteaza