12 tone de portocale cu pesticide, retrase din Carrefour. Sunt din Egipt, dar au etichetă de Grecia

12 tone de portocale cu pesticide, retrase din Carrefour. Sunt din Egipt, dar au etichetă de Grecia

Carrefour România a iniţiat retragerea de la comercializare a peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă.

Portocalele au fost distribuite de furnizorul Andros Stil SRL, care a menţionat eronat pe etichetă originea produselor ca fiind din Grecia deşi portocalele proveneau din Egipt, a informat Agerpres. Reprezentanții supermarketului transmit celor care au apucat să cumpere fructele infestate să le readucă la magazin pentru a primi contravaloarea lor.

"La această oră, se desfășoară o anchetă care să elucideze dacă acest fapt a fost făcut cu intenție și atunci vom informa organele abilitate pentru a continua această anchetă. Mă îngrijorează că se încearcă această fraudă alimentară, să se spună că portocalele provin din Grecia, ele provenind din Egipt și mai grav este că ele sunt contaminate cu două reziduri de pesticide", a spus directorul ANSVSA la Digi24. 

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat joi că în urma notificării primite din partea furnizorului Andros Stil SRL, Carrefour România SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a unui lot de portocale.

Produsul a fost rechemat după ce s-a constatat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambda-Cyhalothrin, Chlorpirifos). Este vorba de produse comercializate în perioada 23.12.2021 – 05.01.2022. „Originea produsului a fost menționată eronat pe etichetă de către furnizorul Andros Stil SRL ca fiind Grecia, produsul fiind origine Egipt”, a transmis ANSVSA.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din acel lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

loading...
Comenteaza