A început Programul Usturoiul. Câți bani vor primi producătorii

A început Programul Usturoiul. Câți bani vor primi producătorii
| Foto: yana-komisarenko@yandex.ru - depositphotos.com

Toți cei înscriși în Programul Usturoiul vor primi în conturi în zilele următoare prima tranșă.

Peste 2.700 de fermieri produc usturoi românesc, cei mai mulţi în judeţele Olt, Buzău, Timiş şi Teleorman, spune ministrul Agriculturii, Florin Barbu, care a anunţat, marţi, că încep plăţile pentru Programul Ustoroiul.

„În pieţele găsim tot mai mult usturoi românesc pentru că numărul celor înscrişi în Programul Usturoiul a ajuns la 2.702. Cei mai mulţi sunt din judeţele Olt, Buzău, Timiş şi Teleorman. Toţi cei înscrişi în aceast program vor primi în conturi în zilele următoare, prima tranşă de 1.500 de euro”, a transmis ministrul Agriculturii, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Florin Barbu, în total, s-au virat 40 de milioane lei către Direcţiile Agricole Judeţene pentru a alimenta conturile fermierilor.

Următoarea tranşă de 1.500 de euro o vor primi fermierii în luna septembrie.

Valoarea totală a schemei de ajutor de stat pentru Programul Tomata și Programul usturoiul românesc este de 166.206.250 lei, reprezentând echivalentul a maximum 33.690.000 euro, la cultura de tomate în spații protejate și 20.868.280 lei, reprezentând echivalentul a maximum 4.230.000 euro la cultura de usturoi.

Comenteaza