Acționarii Remarul au un câștig de 14%

Acționarii Remarul au un câștig de 14%
Societatea de reparații de material rulant de cale ferată Remarul 16 Februarie va distribui investitorilor dividende de aproape 1 milion de euro.

Acţionarii Remarul au aprobat în această săptămână plata unor dividende de 4,4 milioane de lei din rezervele societăţii. La un dividend brut de 2,16 lei pe acţiune, raportat la un preț de tranzacționare de 15,5 lei rezulta un randament de 14%.

"Plata dividendelor se va efectua în lei, iar acționarii care vor beneficia de aceste sume sunt cei înregistrați în registrul acționarilor la data de înregistrare”, a precizat președintele Remarul, Virgiliu Băncilă. Administratorii societății au decis să acopere din rezervele societății suma de 11,2 milioane de lei, reprezentând pierderi pe anii anteriori. 

Aceștia au înființat anul trecut o nouă societate pe acțiuni, Remarul Business Center (RBC), în vederea edificării unei clădiri de birouri, iar combinatul își va aduce aportul la capitalul social prin terenuri și construcții, pe 34.400 mp. Capitalul RBC se va ridica la 14,1 milioane de lei.

În toamna anului trecut, Remarul a cumpărat pentru 4,2 milioane de lei Uzina de Vagoane Aiud de la acţionarul majoritar Transferoviar Grup. Uzina din Aiud este un atelier de reparaţii şi întreţinere de vagoane de cale ferată şi execuţie de subansamble şi piese de schimb pentru material rulant.

Omul de afaceri Călin Mitică, proprietarul Remarul, mai controlează împreună cu familia sa companiile Transferoviar Group, Transferoviar Călători, Metalurgica Transilvană, Uzina de Vagoane Aiud, Remarul Engineering.

Comenteaza