Afacerea anului 2016. Clujenii dau lovitura la Bucureşti

Afacerea anului 2016. Clujenii dau lovitura la Bucureşti
Oamenii de afaceri clujeni Simion şi Teofil Mureşan vor prelua, prin intermediul companiei Direct One, reţeaua de fibră optică din capitală, în cadrul unei tranzacţii a cărei valoare nu a fost făcută publică.

Direct One, companie deţinută de antreprenorii clujeni Teofil şi Simion Mureșan, va prelua controlul asupra Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică din București. Direct One a semnat în acest sens un acord cu UTI Netcity Investment BV și UTI Grup SA, companiile care dețineau acțiunile operatorului.

Potrivit unui anunţ al companiei, tranzacția presupune achiziția pachetului integral de acțiuni de către Direct One, furnizor independent și neutru de infrastructură de fibră optică pentru telecomunicații. Direct One operează o rețea aeriană națională de fibră optică în lungime de 5.500 km, care asigură exclusiv conexiuni între orașe. Finalizarea tranzacției urmează etapele legale și face obiectul aprobării Consiliului Concurenței, se precizează în anunţ.

"Suntem entuziasmați de perspectiva achiziției Netcity, care permite unei companii 100% românești să se extindă pe piața locală a infrastructurii de telecomunicații, dorința noastră fiind să servim nevoile tuturor operatorilor telecom într-un mod echidistant și transparent. Sperăm de asemenea că vom putea extinde rețeaua existentă în condiții de fezabilitate economică, cu respectarea legislației aplicabile", a declarat Marian Pantazescu, președintele Consiliului de Administrație al Direct One.

Netcity Telecom este operatorul rețelei „Netcity", fiind responsabil cu proiectarea, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria Municipiului București pe 49 de ani. Rețeaua suport de infrastructură pentru fibră optică are 1.000 km, fiind pusă la dispoziția operatorilor de telecomunicații care oferă servicii pe teritoriul capitalei.

Consultantul financiar al vânzătorilor Netcity a fost KPMG România. "Suntem mândri că am condus cu succes procesul de vânzare al companiei întrucât este una dintre cele mai importante tranzacții din sectorul local telecom din ultimul deceniu", a precizat Bogdan Văduva, asociat fuziuni şi achiziţii la KPMG România.

Pentru aspecte financiare și de taxe, cumpărătorii au fost asistați de către compania de consultanţă PricewaterhouseCoopers. Pentru aspecte legale, asistența cumpărătorilor a fost asigurată de către Țuca, Zbârcea și Asociații, iar cea a vânzătorilor de către Leaua și Asociații.

Fraţii Mureşan sunt doi dintre cei mai importanţi antreprenori din Cluj. Cel mai cunoscut business pe care îl administrează este grupul de companii Electrogrup, prin intermediul căruia au derulat investiții în infrastructură, medicină și agricultură.

Cei doi deţin podgoria şi crama La Salina, în zona Turda, unde produc vinuri sub brandul ISSA. Tot acolo ei au deschis un restaurant şi un centru de echitaţie. Teofil şi Simion Mureşan figurează pe locul 2 în topul celor mai bogaţi clujeni, întocmit de revista Capital în 2015.

Comenteaza