Afaceri sub aștepări la cea mai mare companie de curierat din lume. 12.000 de oameni și-ar putea pierde locul de muncă

Afaceri sub aștepări la cea mai mare companie de curierat din lume. 12.000 de oameni și-ar putea pierde locul de muncă
| Foto: NeydtStock - Depositphotos.com

UPS, gigant în domeniul curieratului la nivelul mondial a raporat rezultate financiare sub cele așteptate.

Probleme pentru cea mai mare companie de curierat din lume. UPS (United Parcel Service) se confruntă cu rezultate financiare slabe şi perspectiva de a concedia 12.000 de oameni, anunţă Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

UPS dezmăgeşte aşteptările analiştilor de pe Wall Street raportând scăderi în volumele de livrări, atât internaţional cât şi pe piaţa din SUA, în trimestrul al patrulea al anului 2023.

Totodată, compania a anunţat că va concedia 12.000 de oameni ca un plan de a-şi gestiona mai bine resursele în 2024. Concedierile vor avea un impact de aproximativ 1 miliard de dolari în reducerea costurilor, a explicat CEO-ul Carol Tomé.

„2023 a fost un an dezamăgitor. Am înregistrat scăderi de volume, venituri şi profit în toate cele trei segmente ale afacerii”, a mai adăugat acesta.

Astfel, UPS a înregistrat venituri de 24,92 miliarde de dolari faţă de 25,43 miliarde aşteptate în trimestrul al treilea al anului 2023. Veniturile UPS au scăzut cu 7.8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, compania înregistrând atunci 27 de miliarde de dolari.

Profitul a scăzut semnificativ de la 3,46 de miliarde de dolari la 1,61 miliarde în T3 2023.

În acest timp, volumele de livrări au scăzut cu 7,4% în piaţa din SUA şi cu 8,3% în internaţional.
 

Comenteaza