Afacerile cu potențial în tehnologie de la Cluj, promovate de Google în Silicon Valley

Afacerile cu potențial în tehnologie de la Cluj, promovate de Google în Silicon Valley

Techcelerator, program de accelerare din Cluj și București, va face echipă cu Google Developers Launchpad (GDL) pentru a sprijini segmentul în creștere al startup-urilor din România.

Programul sprijină financiar startup-urile din zona tehnologiei din România prin intermediul partenerului său strategic, GapMinder Venture Partners, cofinanțat prin Programul Operațional pentru Competitivitate al Uniunii Europene. GDL este o ramură a Google care gestionează un program de accelerare globală ce sprijină startup-urile în procesul lor de dezvoltare, fiind un exemplu în crearea și dezvoltarea produselor și companiilor care utilizează cele mai avansate tehnologii.

Inițiativa va conecta Techcelerator la un grup din care fac parte acceleratoare de top la nivel global, facilitând schimbul de informații și accesul la resurse suplimentare. Techcelerator va avea acces la rețeaua Google globală, la experiențele startup-urilor din programele de accelerare din Silicon Valley, precum și la rezultatele cercetărilor și la exemplele de bună practică ale Google din ultimii 20 de ani cu privire la crearea de afaceri, produse și echipe la scară largă.

Aceste resurse vor ajuta startup-urile din portofoliul Techcelerator - care include deja unele dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din regiune – să își dezvolte exponențial business-urile. Beneficiile acestui parteneriat se aplică atât startup-urilor care vor fi selectate în următoarele runde ale Techcelerator, cât și celor care fac parte din cele două runde de accelerare finalizate.

"La Techcelerator țintim să devenim un jucător cheie în sprijinirea ecosistemului de startup-uri din România și din Europa Centrală și de Est pentru a le face remarcate la nivel global prin generarea unor produse relevante și de înaltă calitate. Parteneriatul cu GDL ne va ajuta foarte mult în cucerirea piețelor internaționale și va reduce deficitul de vizibilitate și conectivitate cu care se confruntă startup-urile cu potențial locale", spune Cristian Dascălu, partener în GapMinder.
"GDL nu ia o cotă din capitalul startup-urilor aflate în portofoliul acceleratorului, dar se concentrează pe dezvoltarea companiilor și a ecosistemelor aferente acestora pe termen lung", a declarat Kevin O’Toole, Head of International Growth în cadrul Launchpad.

Prin colaborarea cu GDL, Techcelerator și România se vor alătura unei rețele de acceleratoare independente de top din America Latină, Africa, Europa și Asia aflate în creștere, care acoperă 14 astfel de entități la nivel mondial.

Startup-urile ce urmează să fie acceptate pentru a treia rundă de accelerare vor avea acces la sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, know-how specific industriei pentru care își dezvoltă produsele, servicii de marketing oferite în parteneriat cu Google.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, două centre importante ale inovației românești, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare.

Datorită parteneriatului strategic cu GapMinder sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, agricultură, finanțe.

GapMinder este un fond de investiții menit să ofere capital pentru companiile în stadiu incipient, dar cu potențial de creștere și pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate în fază de expansiune atât la nivel local, cât și internațional. Acesta investește în companii în prima fază de investiții (serie A), seed și pre-seed (accelerare). GapMinder este cofinanțat în majoritate prin POC 2014-2020.

Comenteaza